El Vial Interpolar i les estacions de Mira-sol i Vulpalleres es beneficiaran dels pressupostos de la Generalitat pel 2008


  • Comparteix:

La Generalitat invertirà l'any vinent set milions d'euros per prolongar el Vial Interpolar a Can Sant Joan i gairebé 130.000 euros en les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Mira-sol i Vulpalleres. Aquestes inversions en infraestructures consten en els pressupostos del govern pel 2008, que comporten 32 milions d'euros menys pel Vallès Occidental que l'any anterior.

El projecte de llei de pressupostos de la Generalitat pel proper 2008, dissenyat pel conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, encara no està aprovat. Tot i això, si es dóna llum verda a les inversions en infraestructures, el projecte per allargar el Vial Interpolar rebria set milions d'euros. La prolongació es farà entre Sant Cugat i Rubí, a Can Sant Joan. Aquest parc empresarial, a més, es veurà ampliat per la banda de Rubí gràcies a la construcció de cent habitatges en sòl residencial.

Al nostre municipi, dues estacions dels FGC també rebran part del pressupost de l'any vinent. D'una banda, el finançament de les obres del nou vestíbul de l'estació de Mira-sol costarà 87.000 euros. Per altra, l'intercanviador de la futura estació de Vulpalleres rebrà 41.000 euros.

Pel que fa les dues cocapitals de comarca, Terrassa es beneficiarà d'una inversió superior a la de Sabadell. Mentre que la ciutat egarenca rebrà 71 milions d'euros, els sabadellencs en percebran 45.

Un dels projectes previstos pel 2008 que no es podrà materialitzar és el tercer carril de l'autopista C-58 entre Cerdanyola i Terrassa.

La inversió global dels pressupostos pel Vallès Occidental és de més de 220 milions d'euros. Aquesta xifra significa 32 milions d'euros menys que aquest 2007. La nostra comarca compta amb un 5,3% del total del pressupost català, dada que la situa com la tercera del rànquing de Catalunya. El Vallès Occidental només està per darrera del Barcelonès, que s'endú un 40% de les inversions del govern, i del Baix Llobregat, amb un 12%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.