465 milions d'euros del govern per ajudar el sector de l'automoció


  • Comparteix:

El conseller Huguet, durant la roda de premsa

El conseller Huguet, durant la roda de premsa

El govern impulsa diverses mesures a curt termini per donar suport al sector de l'automoció per un import global de 465 milions d'euros. La majoria d'aquests recursos, un 72%, es destinen a la indústria auxiliar i als fabricants de components, en la qual hi ha la planta de Delphi a Sant Cugat.

Uns 335 milions d'euros estan destinats a la indústria auxiliar i als fabricants de complements. Per la seva banda, els dos fabricants a Catalunya, Seat i Nissan, s'emporten uns 57 milions en ajuts per al desenvolupament de projectes d'inversió vinculats a nous models.

El conseller d'Indústria, Josep Huguet, remarca l'aposta dels ajuts per la indústria auxiliar i els fabricants de components.

Josep Huguet

El 72 % dels ajuts els dediquem a la indústria auxiliar i a fabricants de components.


Huguet ha recordat que l'automoció és un 'sector estratègic' per a Catalunya ja que representa el 7,5% del PIB del país. A més, genera 50.000 llocs de treball directes i més de 100.000 d'indirectes. Pel que fa a recerca i desenvolupament, les empreses del sector catalanes concentren el 44% del total de la despesa estatal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.