El preu de l'habitatge nou baixa més d'un 5 % al 2008, segons un informe de la Generalitat


  • Comparteix:

La construcció registra una frenada, segons l'estudi de la Generalitat

La construcció registra una frenada, segons l'estudi de la Generalitat

El preu del metre quadrat d'habitatge nou va caure un 5,3% a Sant Cugat l'any passat, segons l'informe del sector de l'habitatge a Catalunya elaborat per la Generalitat. L'estudi també conclou que el nombre de lloguers a la ciutat ha crescut un 76 % al 2008. Pel que fa a habitatge públic, Sant Cugat se situa en la posició 110 de tot Catalunya en nombre de pisos de protecció oficial iniciats l'any passat.

El preu del metre quadrat de nova construcció va costar de mitjana 4.648 euros al 2008. Segons el barem d'avaluació de l'estudi, diferent al de l'anterior edició, aquest preu representa un descens del 5,3 % respecte el 2007. Aquesta caiguda se situa per sota de la mitjana de Catalunya, que ha arribat al 7,3%.

Segons l'informe, Sant Cugat es troba entre els municipis amb els índexs més baixos de construcció del 2008. A la ciutat, es va iniciar l'edificació de 153 habitatges, el que equival a dos habitatges per cada miler de residents. Ciutats de l'entorn com Rubí, Terrassa i Sabadell superen el nostre municipi en ritme de construcció.

Aquest estudi també recull que Sant Cugat es troba entre els municipis amb menys habitatge de protecció oficial iniciat al 2008. Segons aquestes dades, la ciutat està en la posició 110 d'aquesta classificació després d'iniciar 18 pisos públics l'any passat.

El nombre de lloguers a Sant Cugat ha registrat un fort increment al 2008. En total, es van fer 935 contractes de lloguer, un 77 % més que l'any anterior. Tot i aquest augment, el preu mitjà d'un lloguer a la ciutat ha caigut un 17,6% en el mateix període: al 2008 un lloguer valia de mitjana 1.137 euros, 250 menys que l'any anterior.

Pel que fa a lloguer social, la Borsa d'Habitatge de la ciutat ha aconseguit formalitzar, durant el 2008, 25 contractes i ha iniciat els tràmits de quatre més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.