Sant Cugat, municipi del Vallès Occidental amb més habitatge en construcció sense vendre


Temes relacionats

El preu de l'habitatge a Sant Cugat cau un 10% en els darrers tres mesos (16/jul/09)


  • Comparteix:

Els representants de les quatre entitats participants de l'estudi

Els representants de les quatre entitats participants de l'estudi

Sant Cugat és el municipi del Vallès Occidental amb més habitatge en construcció sense vendre. Ho revela un estudi del sector de la construcció elaborat per les cambres de comerç de Sabadell i Terrassa i el Gremi de la Construcció del Vallès i el de Sabadell i Comarca.

En aquests moments, a Sant Cugat hi ha 1.013 habitatges en construcció en estoc. Amb aquesta xifra, el nostre municipi supera ciutats amb el doble de població com Sabadell i Terrassa.

Segons el president del Gremi de la Construcció del Vallès, Melquiades Garrido, una alternativa a aquest estoc és promoure el lloguer, tot i que aquesta opció requereix d'una llei que ho reguli amb garanties.

Melquiades Garrido

S'ha de posar en marxa una llei que reguli el mercat de lloguer. Posar un pis en lloguer no té garanties.




Pel que fa a habitatge d'obra nova ja construït i en estoc, Sant Cugat se situa en tercera posició, amb 763 vivendes. En aquest apartat, Terrassa i Sabadell superen el nostre municipi. Segons aquest estudi, el preu de metre quadrat d'obra nova a Sant Cugat és de gairebé 5.100 euros.

En estoc d'habitatge de segona mà, Sant Cugat és la tercera ciutat de la comarca. En total, hi ha 1.657 vivendes de segona mà sense ocupar a la ciutat.

Tot i això, el president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, ha assegurat que es tracta d'una situació que canviarà i que, per tant, s'ha de treballar ara pel futur de la comarca.

Marià Galí

La situació actual de falta de finançament passarà. Trigarem menys o més però passarà.






Arran d'aquesta situació, l'estudi recomana consensuar col·laboracions entre els sectors públic i privat per donar sortida als habitatges buits i evitar l'increment del parc de vivenda fins al 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.