Living Labs Global premia el Pla Local d'Innovació de Sant Cugat


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Puigneró, Haselmayer i Recoder

D'esquerra a dreta, Puigneró, Haselmayer i Recoder

Sant Cugat ha guanyat un dels premis Living Labs Global Showcase pel seu Pla Local d'Innovació. El reconeixement, entregat per la ciutat d'Eindhoven, distingeix la utilització de les noves tecnologies per incrementar la participació dels ciutadans en els processos públics. L'Ajuntament ha rebut aquest diumenge el guardó en un acte celebrat a EsadeCreapolis, on aquesta xarxa internacional ha premiat vuit projectes més relacionats amb el món de la innovació. Mira aquest reportatge a Cugat tv

L'Ajuntament ha estat l'única administració pública premiada d'uns guardons que han reconegut diferents projectes privats en nou categories. El guardó de Sant Cugat distingeix el Pla d'Innovació de la ciutat, que se centra principalment en l'aplicació de les noves tecnologies en àmbits com el medi ambient i la comunicació, apartat on s'inclou el procés de conversió de Ràdio Sant Cugat a l'actual Cugat.cat.

El regidor d'Innovació, Jordi Puigneró, explica l'objectiu d'aquest pla.

Jordi Puigneró

El que preteníem era implicar els ciutadans en la elaboració del pla. Ens congratula rebre el premi.


Sant Cugat, que forma part de la xarxa Living Labs Global des de fa sis anys, també ha estat l'encarregada de triar i atorgar el premi en la categoria de solucions per a l'accessibilitat digital de la sostenibilitat. Sant Cugat ha guardonat el sistema de localitzadors de places buides d'aparcament a les ciutats de l'empresa Urbiotica, que també ha estat distingida en la categoria atorgada per Barcelona.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la importància de la xarxa Living Labs Global per a ciutats com Sant Cugat.

Lluís Recoder

És tracta de posar en comú totes les iniciatives d'innovació. Hem d'aprofitar el coneixement d'altres ciutats.


De fet, la ciutat d'Eindhoven, categoria que ha premiat el Pla Local d'Innovació de Sant Cugat, ha deixat la porta oberta a futures col·laboracions entre les dues ciutats. Els responsables de la ciutat holandesa han mostrat el seu interès per les iniciatives santcugatenques en matèria d'innovació. Precisament aquest és un dels principals objectius d'aquesta xarxa internacional. Ho explica el director general de Living Labs Global, Sascha Haselmayer.

Sascha Haselmayer

Pretrén fomentar la innovació i l'intercanvi d'experiències



Als premis Living Labs Global Showcase, entregats aquest diumenge a EsadeCreapolis, optaven 317 projectes de 28 països. Sant Cugat forma part de la xarxa juntament amb ciutats com Chicago, Taipei, Barcelona, Estocolm, Eindhoven, Càceres i la comarca de la Selva. Living Labs representa prop de 100 milions de persones repartides entre els Estats Units, Europa i Àsia.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Yo me lo guiso y yo me lo como. Tot aparador.

Martona. Enviat el 15/feb/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.