La plantilla d'Indo torna a protestar a Barcelona, però endarrereix la vaga


  • Comparteix:

Concentració dels treballadors a Barcelona. / Font: ACN

Concentració dels treballadors a Barcelona. / Font: ACN

Un centenar de treballadors de la multinacional Indo, entre ells membres de la plantilla de Sant Cugat, s'han tornat a concentrar aquest dissabte a Barcelona. La plantilla protesta per l'acomiadament de 66 treballadors a la nostra ciutat, la filial més afectada per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que preveu l'acomiadament de 294 persones a tot l'Estat espanyol. Tot i ser la segona vegada que es concentren, els sindicats han endarrerit les jornades de vaga anunciades per aquesta setmana a dimarts i dijous de la vinent per fer avançar les negociacions amb la direcció.

L'ERO pretén fer front al concurs de creditors que afecta la companyia. Sant Cugat és la planta més afectada, amb un total de 66 acomiadats. Bona part són directius i càrrecs de responsabilitat. La resta de la plantilla local patirà una reducció de salari d'un 8%.

Els sindicats de la planta santcugatenca tenien previst iniciar dijous passat set dies de vaga, però finalment la convocatòria es farà dimarts i dijous de la setmana vinent per avançar en les negociacions amb la direcció.

El secretari del comitè d'empresa, Juan Valverde, ha explicat a Cugat.cat en quin punt estan les negociacions.

Juan Valverde

Les negociacions no van per bon camí. Tenim una oferta d'empresa mínima de 20 dies per any treballat.


De la seva banda, la direcció d'Indo ha assegurat que els 294 acomiadaments a tot l'Estat espanyol són indispensables per garantir la continuïtat dels 400 llocs de treball que es mantindran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.