Els comerciants de la ciutat i la Pimec, contraris a la flexibilització d'horaris


  • Comparteix:

Els comerciants de la ciutat, contraris a la proposta de flexibilització

Els comerciants de la ciutat, contraris a la proposta de flexibilització

Flexibilitzar els horaris comercials perjudicaria el petit comerç, segons la Federació d'Associacions de Comerciants de Sant Cugat i la patronal Pimec. Les dues entitats defensen l'actual model de comerç català, regulat per la Llei Catalana d'Horaris Comercials, després de la proposta de l'executiu de Zapatero de liberalitzar els horaris del sector.

La regulació dels horaris comercials és competència de la Generalitat i dels diferents governs autonòmics. El gerent de la federació de comerç local, Jesús Carballo, ha explicat a Cugat.cat els efectes que la liberalització ha tingut a la Comunitat de Madrid.

Jesús Carballo

La llibertat d'horaris de la Comunitat de Madrid està destruint el comerç de tota la vida. Només les grans superfícies poden ampliar horaris.


La creació d'ocupació i l'estímul de les vendes són alguns dels arguments esgrimits per l'executiu espanyol en la seva proposta. El president de Pimec Comerç Vallès, Carles Gironès, rebat els posicionaments a favor de la liberalització. Són declaracions a Cugat.cat.

Carles Gironès

També destruirà llocs de treball en els comerços que perdran vendes. Canviaran els hàbits de compra però no es comprarà més.



El govern s'ha mostrat partidari de mantenir la regulació actual contemplada a la Llei Catalana d'Horaris Comercials. Aquesta norma estableix que els establiments poden obrir un màxim de 12 hores diàries de dilluns a dissabte amb un límit setmanal de 72 hores. També limita a vuit els diumenges o festius que els comerços poden obrir durant l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.