La Cambra de Terrassa preveu un altre any de recessió econòmica


Temes relacionats

La Cambra de Terrassa dobla el nombre d'empreses assessorades el primer semestre d'aquest any ( 9/ago/10)

Almenys dues empreses santcugatenques, al ple de la Cambra de Terrassa ( 5/mai/10)

La Cambra de Comerç de Terrassa prepara les empreses locals per abordar mercats internacionals (20/gen/10)


  • Comparteix:

La Cambra de Terrassa ha presentat un informe econòmic

La Cambra de Terrassa ha presentat un informe econòmic

Els empresaris preveuen que aquest any seguirà sent de recessió econòmica a la demarcació de Terrassa, a la qual pertany Sant Cugat. Segons l'informe de conjuntura econòmica elaborat per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, en el qual han col·laborat 350 empresaris de la zona, per aquest any es projecta una continuïtat de la situació actual sense gaire previsions de creixement a curt termini.

El director gerent de la Cambra, Josep Prat, ha explicat a Cugat.cat que l'empresariat no espera una millora significativa respecte l'any passat.

Josep Prat

Igual que en els tres semestres anteriors, hi ha dificultats per visualitzar una possible millora dels negocis.









Segons l'informe, els empresaris assenyalen la debilitat de la demanda, les dificultats de finançament i l'augment dels costos de producció com els principals factors que frenen la bona marxa dels negocis. El sector de la construcció és el que en surt més malparat, mentre que la indústria alimentària obté millors resultats gràcies al bon funcionament de les exportacions. Prat ha explicat que l'estancament del mercat interior fa que les empreses només augmentin el seu volum de negoci gràcies a les vendes a altres països, molts dels quals ja han sortit de la crisi econòmica.

Malgrat això, Prat ha comentat que l'entramat empresarial de Sant Cugat presenta un perfil que li pot permetre una recuperació més ràpida.

Josep Prat

És una ciutat amb un tipus d'empresa que ofereix un producte de valor afegit, basat en la recerca i la innovació.


Tot i això, segons Prat la dificultat de penetració en els mercats exteriors farà complicat que el negoci es pugui recuperar en els propers mesos. A més, l'increment del preu de les matèries primeres com el petroli, a causa del creixement dels països en desenvolupament i els conflictes en països del nord d'Àfrica, pot agreujar més aquesta situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.