Els treballadors dels CAP de la ciutat, dividits davant el principi d'acord entre sindicats i Mútua Terrassa


  • Comparteix:

Els traballadors donen suport al principi d'acord entre sindicats i Mútua Terrassa

Els traballadors donen suport al principi d'acord entre sindicats i Mútua Terrassa

Els treballadors dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat i de Valldoreix han votat aquest dijous per ratificar el principi d'acord entre sindicats i Mútua Terrassa per evitar els acomiadaments. Al CAP Sant Cugat els professionals han votat majoritàriament en contra de l'acord, mentre que al CAP Valldoreix ha guanyat el 'sí'. Aquest divendres a la nit es coneixeran els resultats de la resta de centres operats per Mútua Terrassa, que determinaran si finalment es tira endavant l'acord.

L'empresa Mútua Terrassa i els sindicats han arribat a un principi d'acord per evitar els acomiadaments. Aquesta proposta planteja una reducció de jornada del 10% a 127 treballadors i del 12'5% a 754 professionals.

El delegat sindical de CCOO de Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado, s'ha mostrat prudent a l'espera de conèixer els resultats finals de les votacions del treballadors, però ha alertat que si no tira endavant la solució pactada es presentarà l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) plantejat inicialment per l'empresa.

Joan Carles Delgado

La situació és complexa perquè hem de tenir la majoria de delegats sindicals per ratificar l'acord. Sinó, es tirarà endavant l'ERO inicial.



El president del sindicat de Metges de Catalunya al CAP Valldoreix, Antoni Arévalo, ha explicat que la votació 'ha estat massiva'.

Antoni Arévalo

Hem fet la votació hi hagut una participació massiva, gairebé el 98%. Hem arribat al sí per minorar l'afectació de l'ERO.




Les votacions als diferents centres s'acabaran aquest divendres a la nit. Dilluns vinent, Mútua Terrassa i els sindicats es reuniran amb el departament de Treball per donar a conèixer els resultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.