Mas: 'El rescat tindrà condicions però calia treure la por del sistema i del país'


Temes relacionats

Banc Sabadell fa front a la crisi i amplia el centre corporatiu a la ciutat (12/jun/12)

El president del Sabadell descarta que el banc s'aculli al rescat financer (12/jun/12)


  • Comparteix:

Mas, durant la seva intervenció

Mas, durant la seva intervenció

El president de la Generalitat, Artur Mas, dóna per fet que el rescat del sistema bancari tindrà condicions per a l'Estat espanyol, però el veu imprescindible per sortir de la crisi. A la inauguració de la seu corporativa de Banc Sabadell, Mas ha subratllat que els ajuts a la banca són la via per aturar l''hemorràgia' a l'economia i demana que s'analitzin amb serenitat tenint present què hauria ocorregut si no s'haguessin tirat endavant.

El president de la Generalitat ha recordat que sobre les economies catalana i estatal planaven diversos interrogants i amenaces abans que s'anunciés el rescat aquest cap de setmana. Per això, Mas ha fet una crida a veure la part positiva del rescat, tot i les condicions amb les quals arribarà.

Artur Mas

Segur que hi haurà condicions però era important tallar la por que s'estava instal·lant al nostre sistema i al nostre país.


Mas ha admès tenir la sensació que la decisió de salvar els bancs arriba tard. En aquest sentit, ha recordat que a l'inici de la crisi altres països com els Estats Units i Alemanya van decidir apuntalar els sistemes financers sense que els calgués, a diferència de l'Estat espanyol, ajut extern. Segons el president, això demostra que cal apostar per mesures ràpides quan apareixen problemes a l'economia per evitar haver de recórrer a assistència exterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.