El Pla d'Equipaments Comercials de la ciutat (POEC) estarà enllestit el 18 de juny


  • Comparteix:

Durant la presentació Josep Romero, regidor de Comerç i Lluís Recoder.

Durant la presentació Josep Romero, regidor de Comerç i Lluís Recoder.

El Pla d'Equipaments Comercials de Sant Cugat, que ha de servir per ordenar el teixit comercial de la ciutat dels propers anys, estarà enllestit el proper 18 de juny. Un centenar de botiguers han assistit a la presentació del projecte del POEC, en la qual s'han mostrat preocupats per la concentració de bancs i immobiliàries al centre i per la forta competència de l'oferta de Barcelona.

El Pla d'Orientació d'Equipaments Comercials comença a caminar. Es tracta d'un instrument que pretén dotar l'Ajuntament de les eines necessàries per adaptar l'oferta comercial al creixement de la població i a les seves demandes.

Un procés que comptarà amb la participació dels comerciants a través d'un consell de seguiment que vetllarà per la bona marxa del projecte. La fase d'anàlisi s'executarà a partir de 1.750 enquestes que estudiaran els hàbits comercials dels clients de la ciutat, així com els que venen de fora.

Aquest Pla, que ha de servir per orientar la implantació de futurs comerços a la ciutat, ha estat molt ben rebut pels botiguers que han assistit a la presentació del Pla d'Equiments. A l'acte, els comerciants han manifestat les seves inquietuds:

Comerciants

Hi ha una forta competència de Barcelona


Sobre aquestes demandes, l'alcalde ha deixat clar que la intenció de l'Ajuntament és trobar una solució el menys traumàtica possible per poder reubicar les entitats bancàries i immobiliàries. No obstant, Lluís Recoder ha remarcat que una actuació com aquesta és un camí amb molts obstacles:

Lluís Recoder

No és una tasca fàcil impedir que aquest establiments ocupin la planta baixa d'edificis


Després de la fase d'anàlisi, el projecte del POEC preveu la realització d'una diagnosi que portarà a la definició del model comercial de Sant Cugat a llarg termini. Arribats a aquest punt, s'hauran de dissenyar les actuacions que haurà d'empendre l'Ajuntament.

El regidor de Comerç, Josep Romero, té clar que el model comercial de Sant Cugat passa per la descentralització del casc urbà:

Josep Romero

Volem que el comerç local vagi de la rambla Ribatallada al CAP de Sant Cugat


La consultora Manubens Associats és l'encarregada de confeccionar el projecte del POEC, que veurà la seva redacció definitiva i l'aprovació el 18 de juny. A banda de la calendarització del projecte, l'empresa pressupostarà les actuacions municipals que se'n derivin per fer més viable la seva posada en marxa.

D'altra banda, l'alcalde s'ha compromés a garantir l'accessibilitat dels comerciants al projecte a través de presentacions per sectors o per barris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.