40 joves s'interessen per marxar a Alemanya de la mà de CatAzubi2014


Temes relacionats

20 joves santcugatencs rebran formació dual a Alemanya amb pràctiques pagades (13/mar/14)


  • Comparteix:

Una quarantena de joves vallesans s'ha interessat pel programa CatAzubi2014, que ofereix 24 places per cursar estudis de formació professional a Alemanya durant tres anys i mig. La Casa de Cultura ha organitzat aquest dijous una sessió informativa per donar a conèixer aquest projecte que impulsen Bridge for Mobility i l'Associació Catalana de Municipis. El programa té obertes les inscripcions fins al 27 de març.

Joves, però també pares i mares s'han interessat per aquest programa d'estudis al país germànic, que permetrà 32 joves de Sant Cugat i les ciutats de l'entorn seguir un curs intensiu d'alemany de 300 hores. Uns mesos més tard, els seleccionats faran una estada de pràctiques de vuit setmanes en una empresa del país. D'aquests 32 joves, 24 seran seleccionats per cursar una formació teòrica i pràctica com a aprenents durant tres anys i mig.

La convalidació d'aquests estudis, les subvencions i les vacances són alguns dels temes pels quals s'han interessat els estudiants i les seves famílies. Tot i això, tots han coincidit a destacar l'oportunitat que suposa aquest programa davant la situació d'atur juvenil de l'Estat espanyol.

Estudiants

Considero que és una eina important perquè aprenc alemany. / Sabent la situació que hi ha aquí, crec que allà puc trobar feina més fàcilment. / És l'experiència i el fet de poder marxar.


Catazubi està organitzat per Bridge for Mobility i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), de la qual forma part la ciutat. Els seleccionats rebran una subvenció de 30.000 euros, repartida en viatges d'avió, el sou i cursos d'alemany, entre d'altres. En aquestes ajudes, també hi participa el govern alemany. El membre de Bridge for Mobility David Anton ha explicat que el candidat ideal és una persona que no tingui por de viure en un país diferent i que es vulgui emancipar.

David Anton

Ha de ser gent que ho tingui molt clar, amb una mentalitat oberta, que vulgui aprendre un ofici i es vulgui independitzar.


Una vegada tancat el període d'inscripcions, els candidats hauran de fer una entrevista amb els coordinadors del projecte, un procés que tindrà lloc entre el 31 de març i l'11 d'abril. La tria final es durà a terme unes setmanes més tard perquè els seleccionats puguin començar el curs intensiu d'alemany al mateix abril o al maig. A l'estiu tindrà lloc el període de pràctiques i al setembre les empreses decidiran quins aprenents cursaran la formació dual de tres anys i mig.

Codi 'online'
Els joves que no hagin pogut acudir a cap presentació es poden descarregar material informatiu a través del web www.b4m.cat. Per accedir a aquest contingut i inscriure's en el procés de selecció cal introduir, a banda de les dades personals, el codi CATAZUBI-STC-201314. Durant el procés per apuntar-se es poden escollir fins a tres professions. A més, durant l'entrevista amb els candidats els responsables respondran a tots els dubtes que puguin tenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.