Sant Cugat comptarà amb tres nous col·legis electorals el 10-N per agilitzar les votacions

Són el Club Muntanyenc, la Llar d'avis de la Parròquia i l'Escola Oficial d'Idiomes


  • Comparteix:

La ciutat viurà una nova jornada electoral / Foto: Cugat Mèdia

La ciutat viurà una nova jornada electoral / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat comptarà amb tres nous col·legis electorals a les eleccions generals del 10 de novembre. Són el Club Muntanyenc, que assumeix dues meses de la Casa de Cultura; la Llar d'avis de la Parròquia, que assumeix dues meses de l'escola Joan Maragall; i l'Escola Oficial d'Idiomes, que assumeix dues meses de l'escola Collserola. L'objectiu de la incorporació d'aquests tres centres, que afectarà un total de 4.706 persones, és agilitzar les votacions i apropar els electors al seu col·legi electoral. El tinent d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha presentat aquest dimecres el dispositiu municipal de cara els propers comicis, en els quals tindran dret a vot 61.934 electors.

Una votació més accessible
El dispositiu comptarà enguany amb novetats respecte de les últimes eleccions celebrades a la ciutat. Per primera vegada, l'Ajuntament activarà un servei per facilitar l'arribada al col·legi electoral a les persones amb dificultats de mobilitat que s'oferirà a través de Protecció Civil i els agents cívics municipals. A més, es tornarà a posar en marxa el protocol d'actuacions per facilitar el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El consistori també recuperarà l'ús dels llistats en paper perquè la ciutadania pugui consultar directament al col·legi electoral a quina mesa i secció ha de votar amb la voluntat d'evitar el 'caos', com ha dit Soler, que es va produir a les dues darreres comtesses electorals. Una informació que els representants de l'administració també oferiran als centres de votació a tota persona que vulgui consultar on ha de votar.

Desplegament de personal
D'aquesta manera, el dispositiu municipal per a les eleccions estarà format per 200 treballadors que hauran de garantir el bon funcionament dels comicis a nivell logístic i informàtic, així com proporcionar informació al ciutadà i suport tècnic i de vigilància als col·legis electorals. Enguany, l'Ajuntament ofereix 50 places de feina per realitzar la recollida i transmissió de dades de les eleccions espanyoles. Per sol·licitar la feina, cal inscriure's a través del Servei Municipal d'Ocupació abans del 14 d'octubre. El sou orientatiu és de 150 a 250 euros, més dietes.


Pere Soler

És la primera vegada que aquest equip de govern s'enfronta a haver d'organitzar unes eleccions, però sí que té l'experiència d'haver estat a l'altra banda i aplicar algunes mancances que vam detectar des de l'oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.