El PSC s'encomana al vot dels migrants per superar 10 anys de polítiques que obvien la Catalunya plural

El partit s'erigeix com l'única formació capaç del canvi d'etapa


  • Comparteix:

El PSC demana a la comunitat migrant a Catalunya el vot. El partit s'erigeix com l'única opció per superar l'estat de crispació a Catalunya i poder avançar en polítiques d'immigració. Així ho han defensat en un acte a Sant Cugat el número 25 per Barcelona dels socialistes, Ernesto Carrión, i el diputat al Congrés Luc Andre Diouf, acompanyats de membres de l'agrupació local.

"Catalunya és plural, diversa i intercultural", ha dit Carrión, que ha lamentat que aquesta realitat no s'hagi tingut present en els darrers 10 anys. És per això que ha encoratjat a trencar amb la dinàmica de "crispació continuada" per assolir la "reconciliació". Una reconciliació que ha de permetre centrar-se en les veritables necessitats de la societat i construir.

Carrión ha especificat que no es tracta de criticar les reivindicacions independentistes, sinó els mitjans que s'han utilitzat, i, per això, ha situat el PSC com únic partit capaç de fer avançar el país amb tothom.

Una visió compartida pel diputat del PSOE al Congrés Luc Andre Diouf, que ha recordat que la població migrada a Catalunya representa entre el 15 i el 20%. Un volum que, amb aquells que tenen dret a vot, representa decidir més de set diputats.

En aquest sentit, Diouf ha defensat les millores impulsades pels socialistes en polítiques d'immigració i el seu compromís amb la modificació de la Llei d'Estrangeria.

Els dos membres del partit han estat acompanyats a Sant Cugat per l'agrupació local i els càrrecs a l'executiu local del PSC Pere Soler, Elena Vila, José Gallardo i Pilar Gorina. Soler, primer secretari a Sant Cugat, ha defensat l'aposta del partit per la "plena diversitat" i ha posat com a exemple de "lloc d'integració" el barri del Monestir, on s'ha desenvolupat l'acte.




Ernesto Carrión

Aquests 10 anys, la Catalunya que s'ha volgut mostrar no és la Catalunya real. La Catalunya real és diversa i té un objectiu comú de construir una societat millor.

Luc Andre Diouf

El dia 14 s'ha d'exercir el nostre dret i, sobretot, les persones immigrants. Un 20% de població pot influir en uns 7 diputats. Aquesta inclusió només està al projecte socialista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.