Tot el que has de saber sobre com funcionarà el 14-F a Sant Cugat

S'habilitaran tres nous espais de votació per evitar aglomeracions: el Pav 3, el Museu del Còmic i la Casa de la Vila de Valldoreix


  • Comparteix:

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i el regidor José Gallardo / Foto: Cugat Mèdia

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i el regidor José Gallardo / Foto: Cugat Mèdia

La situació sanitària condiciona l'organització dels comicis d'aquest diumenge. L'Ajuntament de Sant Cugat ha preparat un dispositiu per assegurar 'la màxima normalitat possible' durant la jornada i, per tant, que el dret a vot estigui garantit. Així, hi haurà un desplegament de 250 treballadors municipals (dels quals 50 s'han contractat expressament per a l'ocasió) que es cuidaran que l'engranatge funcioni. A més, enguany Sant Cugat comptarà amb més punts de votació que mai, 37, amb la incorporació de tres de nous: el Pav 3, el Museu del Còmic i la Casa de la Vila de Valldoreix. Enguany podran anar a votar 63.270 persones a Sant Cugat, un 2,1% més que als comicis espanyols de novembre de 2019.

Tot plegat ho han detallat en roda de premsa el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i el regidor José Gallardo. El primer tinent d'alcaldia ha subratllat que no s'han "estalviat esforços" per garantir la "seguretat higiènica" davant del que qualifica "un repte excepcional".

Soler ha fet un agraïment a totes les persones que faran possible la jornada. De fet, el dispositiu desplegat s'aborda des de diferents àrees municipals per garantir diferents fronts: la logística (brigada municipal), el suport informàtic, la informació a la ciutadania, el suport tècnic i la seguretat (a través de la Policia Local, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil).

A través d'una empresa de neteja contractada per a l'ocasió, a més, es garantirà la desinfecció dels espais de votació, amb neteges cada tres hores i una d'exhaustiva quan s'acabi el termini de sufragi. A més, tenint en compte que les classes tornen a les escoles dilluns, es farà la neteja habitual a cada centre escolar.

Com serà la jornada de votacions?

A primera hora del matí la brigada municipal acompanyarà els treballadors municipals encarregats d'obrir els col·legis electorals, que estaran en marxa de nou del matí a vuit del vespre. Tot i que no hi ha cap obligació, l'administració recomana als electors ajustar-se a franges horàries per exercir el seu dret a sufragi:
  • De 9 h a 12 h, persones de risc
  • De 12 h a 19 h, la ciutadania en general
  • De 19 h 20 h, les persones positives de Covid-19, sospitoses o què han tingut un contacte estre
  • Des de l'Ajuntament es facilitarà els EPI (equips de proteccó individual) als membres de les meses electorals i als representants de l'administració presents a cada punt de votació. Les meses estaran especialment separades i, en cadascuna d'elles, es garantirà una separació d'almenys 1,5 metres entre els membres.

    Quan els votants arribin, es trobaran tota la senyalística per assegurar les distàncies interpersonals i també el recorregut que hauran de fer per votar, ja que no es podrà entrar i sortir per la mateixa porta. Les cues s'hauran de fer fora dels centres per evitar aglomeracions. Per descomptat, hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició de tothom i es garantirà la ventilació (per tant, no es posarà la calefacció). Les paperetes i els sobres per votar estaran tots a la mateixa taula i, pel que fa a les cabines, es prescindirà de les cortines, però es vetllarà per garantir la intimitat del votant.

    A l'entrada, als votants se'ls prendrà la temperatura. Des de l'organització no es pot prohibir l'entrada, però es demanarà a aquelles persones amb febre o febrícula que passin a votar a l'última hora de la jornada.

    Els protocols estaran controlats pels representants de l'Ajuntament a cada col·legi.

    Quins canvis hi ha quant als punts de votació?

    Enguany hi haurà més col·legis electorals que mai: 37. S'arriba a aquesta xifra després d'incorporar el Pav 3, el Museu del Còmic i la Casa de la Vila de Valldoreix. Aquests nous espais acolliran meses d'altres espais propers: dues meses del Centre d'Art Maristany passaran al Pav 3 (això afecta 3.400 electors), una mesa del Club Muntanyenc es trasllada al Museu del Còmic (700 electors) i dues del Casal de Cultura de Valldoreix es traslladen a la Casa de la Vila (1.500 electors).


    Pere Soler

    No hem estalviat esforços per poder garantir la seguretat higiènica. Sabem que és un repte excepcional.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.