Més de 60.000 santcugatencs, cridats avui a votar per decidir la nova alcaldia


  • Comparteix:

60.123 santcugatencs estan cridats a les urnes aquest diumenge amb motiu de les eleccions municipals. A Sant Cugat, hi ha un total de 26 col·legis electorals i 81 meses, en una jornada que començarà a les nou del mati i s'allargarà fins a les vuit del vespre.

Els 10 candidats es van presentar a la ciutadania a través d'unes entrevistes a Cugat.cat en diversos llocs de la ciutat:

CiU
L'alcaldable de la federació nacionalista és Mercè Conesa, que ha triat l'entorn del Monestir per presentar-se com a candidata. Entre els principals objectius si torna a repetir com a alcaldessa, hi ha la lluita contra l'atur, la promoció econòmica i facilitar l'accés a la pràctica esportiva a la ciutadania.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

PP
Jordi Carreras repeteix per segona vegada com a alcaldable del PP a la ciutat. Carreras ha escollit l'entorn del Teatre-Auditori per a l'entrevista i ha posat la rebaixa de la pressió fiscal, la lluita contra la independència i la defensa de les polítiques de les famílies com a prioritats dels populars.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

PSC
Pere Soler és alcaldable dels socialistes per primera vegada. Soler ha estat entrevistat al parc de l'Escorxador, a prop de la planta de Delphi, de la primera promoció de Promusa i de l'institut Pla i Farreras. L'alcaldable del PSC ha subratllat la promoció de l'ocupació i la defensa dels serveis públics com a pilars del programa electoral.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

ICV-EUiA
Roser Casamitjana encapçala la llista d'ICV-EUiA per primera vegada. Casamitjana ha escollit el Celler Modernista per a l'entrevista, on ha explicat que el programa electoral inclou propostes com el debat sobre la municipalització dels serveis, la promoció de l'ocupació i la protecció del medi ambient.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

CUP-PC
Núria Gibert és la cap de llista de la coalició de la CUP i Procés Constituent (PC). Gibert pren el relleu a Guim Pros i ha estat entrevistada a la plaça de Pep Ventura. Gibert ha explicat que el programa de la coalició inclou la municipalització de serveis i una aposta per la tarifació social com a propostes.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

ERC-MES
Mireia Ingla torna a ser la candidata d'ERC, tot i que en els darrers comicis es va quedar a les portes d'entrar al consistori. Ingla ha triat la plaça d'Octavià per a l'entrevista i ha explicat que la coalició amb MES defensarà la creació d'ocupació, la incorporació de les entitats en la distribució de les subvencions i ajustar els impostos municipals al nivell de renda de la ciutadania.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

C's
C's es proposa entrar per primera vegada al ple de Sant Cugat amb un nou cap de llista: Aldo Ciprián. En una entrevista al passeig d'Antoni Gaudí, Ciprián ha defensat una reducció de la pressió fiscal, trencar amb 'la xarxa clientelar' de les subvencions de l'Ajuntament i una política cultural desvinculada de la llengua.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

uaSC
La uaSC es presenta per segona vegada a les municipals i ho torna a fer amb Jaume Massanés com a cap de llista. Massanés, que ha estat entrevistat a la plaça de Lluís Millet, ha destacat l'arrelament de la seva llista al moviment veïnal i ha proposat 'una descentralització real' del consistori i crear un servei de compartir pisos entre joves i gent gran.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

SI
Solidaritat Catalana per la Independència (SI) es proposa entrar a l'Ajuntament amb Rosa Maria Comellas, de nou, com a candidata a l'alcaldia. En l'entrevista al Claustre del Monestir, Comellas ha remarcat l'impuls real de la participació ciutadana, el compromís per la independència i la millor del transport públic com algunes de les propostes electorals dels independentistes.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

VOX-FiV
VOX es presenta per primera vegada a les municipals i ho farà en coalició amb FiV. El cap de llista és Ignacio Garriga, que ha estat entrevistat al Claustre del Monestir. Garriga defensa reduir la pressió fiscal, les polítiques de protecció de la família i desvincular el consistori de l'independentisme per posar-lo al servei de tota la ciutadania.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.