CiU guanya les eleccions però es queda a dos regidors de la majoria absoluta


  • Comparteix:

CiU ha guanyat les eleccions municipals per vuitena vegada consecutiva. Els nacionalistes han perdut la majoria absoluta que fins ara ostentaven després de passar de 15 a 11 regidors. La candidatura ha aconseguit gairebé el mateix nombre de vots que fa quatre anys, però l'increment de participació ha perjudicat la llista que encapçalava Mercè Conesa.

En concret, CiU ha tingut 13.524 vots, gairebé els mateixos que fa quatre anys. Això equival al 37% dels sufragis, nou punts per sota dels resultats de fa quatre anys a causa de l'augment de la participació.

Conesa ha assegurat que no poden estar satisfets amb els resultats de la federació i que cal obrir 'un període de reflexió'. Segons Conesa, la situació de la federació a àmbit nacional els ha pogut passar factura.

En una entrevista a Cugat.cat, Conesa no s'ha mullat sobre si buscarà aliances per governar o si ho intentarà fer en solitari.

Mercè Conesa

S'ha d'estudiar l'escenari. Mantindrem una reunió i decidirem quina estratègia seguim per al futur de la ciutat.


El grup municipal de CiU estarà format per Mercè Conesa, Cristina Paraira, Carmela Fortuny, Damià Calvet, Eloi Rovira, Carles Brugarolas, Susanna Pellicer, Joana Barbany, Joan Puigdomènech, Esther Salat i Mayte Pérez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.