Soler (PSC): 'El PSC ha aconseguit que el PSOE aposti per l'Estat federal'


  • Comparteix:

El portaveu del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, durant l'entrevista a Cugat.cat

El portaveu del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, durant l'entrevista a Cugat.cat

El portaveu del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, defensa la necessitat d'impulsar una reforma constitucional federal i posa en valor que el PSOE aposti per aquesta via. Soler confia que el PSC guanyi les eleccions a l'Estat i es decanta per Podem si cal pactar al Congrés espanyol.



ESCOLTA-HO

Pere Soler ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

Pere Soler

Nosaltres fem una aposta de la per la reformulació de la Constitució i avançar cap a un Estat federal, on les estructures federals han d'implicar tot el territori.


Les frases més destacades:

- 'El PSC fa una aposta per reformar la Constitució i avançar cap a l'Estat federal'.

- 'Hem estat capaços, a través del diàleg i el consens, d'aconseguir que el PSOE aposti per l'Estat federal i fer-los veure que és la millor opció'.

- 'La nostra proposta és reformular l'Estat i que hi hagi un nou marc de relacions entre Catalunya i Espanya en el qual els catalans i les catalanes ens sentim còmodes'.

- 'Ningú no pot decidir unilateralment el seu futur. El procés d'autodeterminació segons l'ONU és per a aquells que es troben en una situació d'opressió i aquest no és el cas de Catalunya'.

- 'Em fa gràcia això de traslladar el Senat a Barcelona, ho trobo un fet simbòlic'.

- 'L'Estatut aprovat el 2006 aporta molt autogovern a Catalunya. Hi ha regions de Suïssa que no tenen tant autogovern com els catalans'.

- 'El teixit productiu català és el més important de l'Estat tot i que tenim una mancança d'infraestructures i finançament'.

- 'S'ha de pactar el deute de l'Estat amb les comunitats autònomes'.

- 'Derogarem la reforma laboral del PP. Els treballadors han patit una minva de drets socials i econòmics i una rebaixa de salaris. Volem potenciar el treball i els salaris dignes amb un nou estatut del treballador'.

- 'És una prioritat fomentar l'ocupació estable i digna'.

- 'Les xifres econòmiques són enganyoses en temes d'atur: ha baixat el nombre d'aturats però també el nombre d'afiliats a la seguretat social. Hi ha una precarietat laboral importantíssima'.

- 'Proposem un pacte sobre el model d'estat en el qual el model local hauria d'estar reconegut i blindat a la Constitució, com també haurien d'estar blindades les clàusules del finançament local'.

- 'Som conscients que els Ajuntaments són la primera frontera amb la qual es troben els ciutadans. Per això hem de reforçar l'autonomia local'.

- 'Estic segur que serem la primer força política a l'Estat i a Madrid amb Pedro Sánchez'.

- 'A Catalunya hi pot haver un empat a cinc bandes però creiem que guanyarem'.

- 'A Sant Cugat donariem per bo el mateix resultat que vam treure a les anteriors eleccions, fet que suposaria doblar el resultat que vam obtenir a les autonòmiques'.

- 'Per pactar ens sentiriem més còmodes amb aquelles forces amb caràcter progressista com Podem, tot i que personalment preferiria que governéssim sols en minoria'.

Aquest dijous serà el torn a l'entrevista del Partit Popular i el regidor a l'Ajuntament, Álvaro Benejam.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.