ERC demana eixamplar l'independentisme per 'atonyinar a vots els del 155 per dignitat'


  • Comparteix:

La candidatura d'ERC-Catalunya Sí ha demanat aquest dissabte ajuda als ciutadans per 'eixamplar les bases de l'independentisme' per 'atonyinar a vots' el bloc constitucionalista, format pel PP, Cs i el PSC. En l'acte de presentació de la candidatura a Sant Cugat, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura i que ha comptat amb cinc membres de les llistes republicanes, s'han fet constants referències als 'presos polítics', entre ells el cap de llista Oriol Junqueras, i a l'1-O, a més de demanar el vot 'per dignitat' en unes eleccions 'anòmales' i 'il·legítimes'.

Els republicans han deixat quatre cadires buides a primera fila amb els noms de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i el cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras, que estan empresonats de forma preventiva. De fet, tots els ponents han destacat que aquestes són unes eleccions i una campanya 'anòmales' i 'sense garanties'. Ho ha detallat el diputat i candidat per ERC-Catalunya Sí, Marc Sanglas.

Marc Sanglas

Són unes eleccions anòmales del tot. En cap país democràtic es permetria que els principals candidats estiguin a la presó o a l'exili.


Durant l'acte també s'ha insistit en 'fer la República de baix a dalt', posant èmfasi en les necessitats de la gent. L'exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat que la República s'ha de construir des dels ajuntaments.

Juli Fernàndez

Jo treballo per fer República, i ho he estat fent a l'Ajuntament de Sabadell durant dos anys. Intentava ensenyar i explicar als meus veïns i veïnes què fem els republicans quan tenim la possibilitat de governar.


De la seva banda, el també membre de la candidatura i diputat per Demòcrates, Toni Castellà, ha cridat els ciutadans a 'atonyinar a vots' als del 'bloc per la unitat d'Espanya', format per Cs, el PP i el PSC.

Antoni Castellà

Ells ens han atonyinat amb porres. Nosaltres serem capaços d'atonyinar-los amb vots, és la capacitat del poble de Catalunya. Si en algun moment penseu si estem en el millor moment, penseu en tots aquells que van lluitar fa anys contra el franquisme i no tenien ni una mínima possibilitat del què podem fer nosaltres.


L'acte també ha comptat amb representants locals de la formació, com la portaveu del partit, Mireia Ingla, i la portaveu de les JERC, Ainhoa Miró. Les dues han coincidit en destacar una candidatura 'àmplia i transversal', amb independents com la corredora de curses de muntanya de llarga distància Núria Picas i l'escriptora Jenn Díaz. Picas ha comparat el procés amb una cursa d'ultra trail.

Núria Picas

Estem vivint una autèntica ultra trail i tenim ganes de guanyar-la. És una cursa que fa més de 300 anys que dura i penso que ja ha arribat el moment perquè estem cansats de lluitar.


Jenn Díaz, a més, ha remarcat la importància de prendre partit en el context polític actual.

Jenn Díaz

Jo vinc a aportar i a eixamplar la base social. És la meva primera campanya i tinc la sensació que vinc a representar una part de la societat fins ara menystinguda.


Finalment, Mireia Ingla ha anunciat que dissabte vinent a la tarda tindrà lloc l'acte per tancar la campanya a la plaça de Barcelona amb la presència del número 3 de la candidatura, el santcugatenc Raül Romeva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.