Defranc (PACMA): 'Sumar és una esquerra que no deixa de mirar-se el melic'

Els animalistes porten vuit santcugatencs a les llistes del 23-J


  • Comparteix:

Dimitri Defranc, candidat al Senat del PACMA per Barcelona / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Dimitri Defranc, candidat al Senat del PACMA per Barcelona / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El Partit Animalista amb el Medi Ambient (PACMA) aspira a aconseguir representació al Congrés i al Senat per traslladar-hi 'un ecosistema de propostes i lleis' que situïn la natura 'com a subjecte de dret'. La candidatura porta vuit persones de Sant Cugat a les llistes, entre elles l'exalcaldable Dimitri Defranc, que es presenta per entrar a la cambra alta. En declaracions a Cugat Mèdia, ha lamentat que la polarització entre l'esquerra i la dreta estigui deixant de banda 'els problemes reals', com la crisi habitacional i la climàtica. En aquest sentit, ha carregat contra Sumar, ja que considera que la confluència d'esquerres 'no deixa de mirar-se el melic'.

És per això que el PACMA no ha contemplat l'opció d'integrar-se en la candidatura de Yolanda Díaz, ja que considera que "no està responent veritablement a les necessitats de la població". Per a Defranc, la seva formació és "l'esquerra que vindrà" i l'erigeix com una alternativa a les forces progressistes actuals i, per descomptat, com un contrapunt a les candidatures conservadores.

Així, Defranc també dispara contra les dretes. "Mirem amb preocupació els retrocessos als parlaments autonòmics", ha dit el santcugatenc. També ha reflexionat sobre la defensa que fan el PP i Vox de la tauromàquia: "Els diners es podrien dedicar a escoles, a hospitals, a necessitats reals; no a matar un pobre animal fent-lo patir en públic".

El PACMA proposa un programa amb iniciatives per "fer un canvi amb la crisi climàtica i amb els problemes que com a societat hem amagat en un calaix".

Vuit santcugatencs

Cap candidatura per Barcelona porta tants santcugatencs com el PACMA. La llista per al Congrés incorpora l'expresident de l'EMD de Valldoreix Francesc Cardoner (6), Concepció Dempere (13), Juanjo Corres (14), Edita Olaizola (15) i Manuel Almagro (30). A la candidatura per al Senat apareix el mateix Dimitri Defranc i el membre de la Plataforma Animalista Sant Cugat (PAC) Àlex Cuesta; aquest últim té com a segona suplent la també santcugatenca May Domínguez.


Dimitri Defranc

No es va tancar cap pacte amb Sumar perquè és una esquerra que no respon a les preocupacions de la població, que no deixa de mirar-se el melic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.