El PP critica la visita de Vallès a Puigdemont: 'Va dir que es dedicaria només a fer d'alcalde'

El candidat del PP per Barcelona a les eleccions del Congrés, Nacho Martín Blanco, ha visitat Sant Cugat en el primer dia de campanya electoral


  • Comparteix:

Nacho Martín Blanco durant l'atenció als mitjans / Foto: Cedida

Nacho Martín Blanco durant l'atenció als mitjans / Foto: Cedida

El candidat del PP per Barcelona a les eleccions del Congrés dels Diputats, Nacho Martín Blanco, ha lamentat que els partits independentistes 'no vulguin que Catalunya surti d'un bucle melancòlic de constant apel·lació al passat'. El popular ho ha dit en una atenció als mitjans aquest divendres a Sant Cugat fent referència a la visita que l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha fet a l'expresident Carles Puigdemont a Brussel·les. En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, que ha recordat a Vallès que durant la campanya electoral va dir que 'es dedicaria només a fer d'alcalde'.



Pel que fa a possibles pactes, Martín Blanco ha avisat a Vox que si vol arribar a algun acord per aconseguir la Moncloa hauran d'acceptar el seu programa. "És absolutament innegociable, qui no accepti el programa del PP no arribarà a cap acord amb nosaltres", ha advertit. El popular s'ha expressat així després que Vox fes públic el seu al programa electoral, que entre altres punts planteja una consulta sobre la il·legalització de partits independentistes o la supressió d'autonomies davant l'amenaça de "cops d'estat". El popular ha afirmat que el PP "és absolutament partidari" de les autonomies.

D'altra banda, Martín Blanco s'ha referit a l'allargament de la B-40, just el mateix dia que Moncloa i Generalitat han signat el protocol per fer-lo efectiu. El candidat del PP ha recordat que els populars valoren aquest projecte i ha dit que no està en dubte en un hipotètic govern del PP. En canvi, sí que ha dit que dubta del "compromís" de les actuals Moncloa i Generalitat. En aquesta línia, ha criticat la baixa execució pressupostària de les dues administracions.

Pel que fa a la relació amb les autonomies, el candidat ha explicat que el PP vol per a Catalunya "interlocució directa" amb la Moncloa, però sempre dins dels fòrums multilaterals i bilaterals ja previstos tant a la Constitució com a l'Estatut. "No volem taules excepcionals ni cap mena de privilegis per a comunitats autònomes", ha subratllat. A més, ha dit que si el govern espanyol parla amb algú no pot ser només amb els independentistes, sinó que ha de ser amb tots els catalans.






Álvaro Benejam

Avui és un dia d'especial perquè tenim el nostre alcalde a Brussel·les per anar a veure a Puigdemont. Contrasta amb el que va dir durant la campanya que es dedicaria només a ser l'alcalde del municipi.

Nacho Martín Blanco

Lamento que els temes que posen sobre la taula els partits que governen Catalunya son els de sempre. Sembla que pretenguin que Catalunya mai surti d'aquest bucle melancòlic de constant apel·lació al passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.