Álvaro Benejam (PP): 'Si el joc democràtic dona un pacte PP-Vox, tampoc seria tan greu per a Espanya, al contrari'

Diu a Cugat Mèdia que "es pot deduir" que si el PP no acorda renovar el CGPJ és perquè Podem no en nomeni cap membre, "però no ho sabem"


  • Comparteix:

El candidat santcugatenc del Partit Popular al Senat, Álvaro Benejam, creu que un pacte PP-Vox és el que s'acabarà imposant després de les eleccions espanyoles del 23-J perquè hi haurà cap alternativa. De fet, diu que si 'el joc democràtic' dona com a resultat que aquests dos partits sumen la majoria absoluta, que el partit d'ultradreta estigui a la Moncloa 'no seria tan greu per a Espanya, al contrari', ha afirmat Benejam a l'entrevista de campanya electoral de Cugat Mèdia, perquè considera que el govern actual de PSOE-Podem sí que és perjudicial per al país. Pel que fa al bloqueig de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el dirigent popular respon a Cugat Mèdia que 'es pot deduir' que si el PP no ha arribat a cap acord és perquè Podem no en nomeni cap membre, 'però no ho sabem'.

Respecte a si el PP està incomplint la Constitució quan es nega a posar-se d'acord amb el PSOE per renovar el CGPJ, Benejam ho nega perquè la carta magna preveu els membres en funcions i que si dos partits no es posen d'acord no és només culpa d'un dels dos. "Nosaltres proposem que es treguin les mans de la política en aquella institució perquè en el futur no passin aquestes coses", explica, i assegura que aquest és el punt de desacord entre ells i el PSOE.

Pel que fa a la dicotomia que s'ha dibuixat en aquestes eleccions entre un bloc de dretes i un d'esquerres, el santcugatenc en culpa al PSOE "perquè ha governat d'esquena a un partit com el PP, que ara és el majoritari a Espanya". Per aquest motiu llança un missatge als socialistes: "Si Pedro Sánchez vol evitar que el PP hagi de governar amb Vox, ho té molt fàcil, que afavoreixi la investidura de Feijóo i punt, depèn d'ell".

Preguntat si està d'acord amb Sánchez que gràcies als indults el suport a l'independentisme ha baixat, Álvaro Benejam està d'acord que el suport a la independència s'ha reduït, però no que sigui gràcies als indults. Segons ell, "hi ha molts independentistes decebuts amb com s'ha portat aquest tema i a on ha desembocat. La cosa està dividida entre els que donen tota la culpa a l'Estat espanyol i els que culpen els seus dirigents per enganyar-los i dir-los que les coses eren possibles quan no ho eren".


Álvaro Benejam

Al final, si es dona aquesta situació, el joc democràtic és així, i tampoc crec que sigui tan greu per a Espanya, al contrari. A Espanya hi ha d'haver un canvi perquè el que hi ha avui sí que és perjudicial per Espanya. No ens hem d'estirar els cabells si la gent veu un pacte PP-Vox perquè no hi haurà cap altra opció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.