Ramon Gutiérrez (Sumar): 'Nosaltres aconseguim coses i no només fem dialèctica i estètica'

El portaveu d'En Comú Podem a Sant Cugat considera que en aquestes eleccions la ciutadania s'hi juga "seguir avançant en drets"


  • Comparteix:

El portaveu d'En Comú-Podem a l'Ajuntament i 10è suplent de la candidatura Sumar-En Comu Podem, Ramon Gutiérrez, considera que el partit que encapçala Yolanda Díaz té capacitat 'd'aconseguir coses' i no és una formació que només fa 'dialèctica i estètica' amb relació al paper que consideren fan partits com Junts i la CUP. De fet, en aquest sentit, Gutiérrez considera que 'malgrat que Bildu i ERC han anat amb una idea d'autodeterminació durant aquests anys, tampoc no l'han aconseguit, però, en canvi, han aconseguit altres coses i això és el que és útil per a la ciutadania' ha defensat. I és que per als de Sumar el 'conflicte territorial no és un conflicte real. Cal avançar en les llibertats, però ara la prioritat és en un altre lloc'. De fet, l'habitatge és la principal prioritat del partit que marca com a línia vermella l'extrema dreta i aposta per pactes progressistes.

Ramon Gutiérrez considera que la ciutadania s'està jugant en aquests comicis "seguir avançant en drets". Apostar per una jornada laboral més curta (proposen una de 32 hores setmanals), una edat de jubilació "més justa" que tingui en compte tots els anys treballats, un salari mínim més alt i l'herència universal són altres propostes dels de Sumar. Els Comuns temen que la "llei trans" no s'apliqui i "quedi en un calaix" i que les lleis de l'eutanàsia i avortament "quedin enrere". "Ens hi juguem el sistema de llibertats i de drets que tenim actualment, que podem ampliar-ho i anar a més, o bé poden anar enrere", ha dit Gutiérrez.

Gutiérrez nega que la llei del "només sí és sí" hagi estat una polèmica dins el partit i considera que han estat "prou decisius en el govern de coalició amb el PSOE, i prova d'això és que els socialistes, el que més reivindiquen en entrevistes i debats són les polítiques que hem liderat nosaltres". "El PSOE, quan parla de les victòries, parla de la reforma laboral, de la llei d'habitatge, de la llei d'infància i de la llei LGTBI" ha dit Gutiérrez.

L'habitatge, però, és per als de Sumar la màxima prioritat i Gutiérrez considera que la llei d'habitatge que s'ha aprovat en aquesta legislatura "no és suficient". "Hem aprovat una llei que és un primer pas que ens ajuda a limitar el preu dels lloguers en zones tensades, però es deixen coses fora com són els lloguers de temporada, per tant, cal anar més enllà", ha afegit. En aquest sentit, Gutiérrez ha dit també que "s'ha d'obligar les autonomies a destinar un percentatge del PIB a la construcció d'habitatge públic i protegit".


Ramon Gutiérrez

Crec que és molt més útil votar a formacions polítiques com Sumar-En Comú Podem que el que anem és a aconseguir coses i no només a fer dialèctica o estètica. Al final hi ha propostes que no tindran recorregut i malgrat Bildu i ERC han anat amb una idea d'autodeterminació, tampoc no l'han aconseguit, però en canvi han aconseguit d'altres coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.