Genís Boadella (PDeCAT-Espai CiU): 'Buscant l'Estat, hem perdut la nació'

El número 2 reivindica l'herència política de CDC i la necessitat de resoldre el dèficit fiscal amb Catalunya


  • Comparteix:

El número 2 per Barcelona del PDeCAT- Espai CiU, Genís Boadella, reivindica l'herència política de CDC. Una manera de fer política, de la qual diu, només defensa la seva candidatura, que agrupa tota la 'diàspora convergent' per anar a Madrid a aconseguir 'millores concretes i tangibles' com han fet l'última legislatura al Congrés. Això inclou el respecte cap a Catalunya, més autogovern i 'passar per caixa', és a dir, resoldre el dèficit fiscal estructural i el seu finançament. Una política 'real', concreta en una entrevista a Cugat Mèdia, més enllà d'un Procés sobiranista que 'buscant l'Estat, hem perdut la nació'.

I és que per a Boadella, el Procés no ha donat els resultats esperats i la possibilitat d'un referèndum a curt termini no és real. "Toca recalcular la ruta", defensa el candidat, qui aposta per reclamar les inversions pendents, abordar el finançament de Catalunya assimilant-lo al règim foral i augmentar al màxim les quotes d'autogovern.

La manera de fer-ho és on la candidatura marca distàncies amb la resta de formacions catalanes, que tenen condicionat el seu suport i la política de pactes. "Cal una força d'obediència catalana que sigui capaç de pactar tant amb uns com amb els altres", defensa Boadella, qui erigeix el PDeCAT-Espai CiU en aquest paper de "la política útil" i de poder arribar a acords tant amb el PSOE i com amb el PP en defensa dels interessos de Catalunya.

L'única línia vermella serà Vox, ha dit el també diputat al Congrés aquesta última legislatura, de qui diu que "s'ha d'aïllar".

Així, en cas d'obtenir representació, el preu que posaran els hereus convergents a la investidura passarà "pels màxims recursos per a Catalunya", tot i que el número 2 de la candidatura no els ha concretat. "Com més forts i decisius siguem, més podrem apujar el preu", justifica. Es tracta, ha dit, de "passar per caixa" i respectar Catalunya.

En aquest sentit, Boadella insisteix que "a Catalunya li interessa votar en clau catalana" i fer-ho a "gent que sàpiga de què van les coses, sàpiguen negociar i defensin els interessos de Catalunya". Entre els quals, i al marge de l'augment de recursos i competències, defensar el model públic i concertat per als serveis, reduir la pressió fiscal, fomentar l'ocupació laboral, derogar la Llei d'Habitatge i agilitzar l'administració. Una administració a la qual li demanen transparència i penes més altes per a casos de corrupció.

I és aquí on el partit posa fre a l'herència de CDC, tot i la sentència del 'cas Palau' i les investigacions del 'cas 3%'. "No ens podem responsabilitzar del que va passar en una època anterior", defensa Boadella, qui diu que el partit està en mans d'una altra generació que s'agafa "als actius" de CDC que van "donar projecció a Catalunya i qualitat de vida als catalans". "No pot suposar una esmena a la totalitat a una manera de fer política que tants èxits ha portat a Catalunya i als catalans".

CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL DEL PDECAT-ESPAI CIU




Genís Boadella

Respecti Catalunya i passi per caixa. S'ha de resoldre el finançament i les inversions pendents. Només hi ha un partit d'obediència catalana capaça de pactar amb uns i uns altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.