Carles Brugarolas (JxSí): 'Si la transició té costos serà per l'actitud de l'Estat'


  • Comparteix:

Brugarolas, durant la seva intervenció

Brugarolas, durant la seva intervenció

Els costos que pugui tenir la transició cap a la independència dependran de la voluntat negociadora de l'Estat espanyol. Així ho ha afirmat el membre de la coalició Junts pel Sí (JxSí) i de Democràtes de Catalunya, Carles Brugarolas que ha posat xifres per contrarestar els missatges que apunten que una possible independència tindria conseqüències negatives per a Catalunya.

Brugarolas ha exposat aquest dimarts en una xerrada al Sant Cugat Trade Center el que suposa per Catalunya continuar formant part de l'Estat espanyol. Segons el membre de JxSí, la continuïtat de la situació actual suposa patir dèficit fiscal, una fiscalitat ineficient, suportar taxes d'atur elevades, sostenir un deute públic alarmant, tenir un model de pensions esgotat i continuar en el bloqueig polític que, ha dit, és estructural de l'Estat espanyol.

Per contra, ha dibuixat un panorama completament diferent a la Catalunya independent. La recuperació dels 16.000 milions d'euros del dèficit fiscal i la inversió pública que suposaria el desplegament total de l'administració catalana tindria 'un efecte multiplicador' que es traduiria en disminució de l'atur i l'augment del consum intern.

Brugarolas també ha parlat dels costos de la transició d'un estat a l'altre, dels quals ha dit que seran limitats, mentre que els beneficis de la independència seran indefinits. Sobre la profunditat d'aquests costos, seria clau la disposició de l'Estat espanyol a establir diàleg durant el procés.

Carles Brugarolas

Si l'Estat fos realment democràtic i acceptés les conseqüències d'una votació democràtica, els costos podrien ser zero. Si hi ha costos seran per la incapacitat de l'Estat d'acceptar el resultat.


Brugarolas ha negat la possibilitat d'un 'corralito' a la Catalunya independent. Segons ha dit, entitats com La Caixa i Banc Sabadell són 'massa grans' per deixar-les caure i que a ningú no li interessa que això passi. A més, ha assegurat que en cas d'independència els poders econòmics serien pragmàtics i treballarien per acomodar-se a la nova situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.