Més de 13.000 santcugatencs, sense dret a vot el 12-M

Només les persones amb nacionalitat espanyola poden votar a les eleccions al Parlament


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El cens per a les eleccions catalanes el configuren les persones majors d'edat amb nacionalitat espanyola. En el cas de Sant Cugat, aquest diumenge estan cridades a les urnes 66.088 persones. Així, es queda sense dret a participació la població estrangera empadronada a la ciutat: són 13.228 persones majors de 18 anys que no podran votar.

Aquesta situació també es produeix amb les eleccions espanyoles. Ara bé, canvia en el cas dels comicis europeus, que se celebraran el pròxim 9 de juny. En aquest cas, la ciutadania estrangera provinent de països de la Unió Europea té dret a triar si volen votar des del país on resideix o si ho fa al país d'origen. En el primer cas, han de comunicar-ho a l'administració pertinent per tal de posar ordre en el cens.

A Sant Cugat, hi ha 5.180 persones estrangeres provinents dels 27 estats de la Unió Europea; i d'aquest, 995 ja han expressat la voluntat de votar a l'Estat espanyol, mentre que la resta ho haurà de fer als seus països d'origen. Així, el cens per a les europees a Sant Cugat suma 67.114 persones cridades a les urnes.

En el cas de les eleccions municipals, la situació és diferent. A banda de les persones amb nacionalitat espanyola, també poden votar-hi els ciutadans comunitaris residents al municipi i aquells que provenen de països amb els quals el govern espanyol tenen un acord de reciprocitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.