El seguici de Sant Pere treu un any més els santcugatencs al carrer


  • Comparteix:

Moment del seguici al carrer Major

Moment del seguici al carrer Major

El seguici de Sant Pere ha omplert aquest dimecres el centre de la ciutat en una de les activitats més multitudinàries de Festa Major fins ara. Les entitats de cultura popular han recorregut els carrers propers a la plaça d'Octavià mostrant les seves habilitats, dances i músiques. Una missa al Monestir ha estat el punt final al recorregut. Mira el seguici de Sant Pere a Cugat tv

Castellers, Caparrots, Gegants i Diables, i els balls de Bastons, de Panderos, de Cintes i de Cercolets han aportat les expressions de la cultura tradicional del país. La funció del seguici de Sant Pere és recollir les autoritats i les parelles del 'Paga-li, Joan' per portar-les fins a la missa prèvia al ball del vano i el ram.

Escoltem dues integrants de les entitats de cultura popular que han participat al seguici.

Membres d'entitats de cultura popular

Fem el ball de Panderos. Volem que el faci més gent. / Fem una aturada a la plaça de Sant Pere per fer un pilar.


El recorregut ha començat a la plaça de la Vila. La comitiva ha passat, per aquest ordre, per la rambla del Celler i les avingudes de Francesc Moragas, Rius i Taulet, i de Catalunya. Després ha circulat per la plaça de Sant Pere, el carrer Major i la plaça d'Octavià. El punt final del seguici ha estat la llotgeta del Monestir, on ha tingut lloc una missa. L'alcaldessa, Mercè Conesa, destaca el fet d'organitzar el seguici per Sant Pere.

Mercè Conesa

El seguici té arrels a la nostra ciutat i a Catalunya. El seguici convida la ciutadania a gaudir de la festa i mostra les entitats que s'hi impliquen.







L'activitat ha estat organitzada per la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.