L'Ajuntament dedica 330.000 euros a la prevenció d'incendis forestal durant l'estiu


  • Comparteix:

L'Ajuntament treballa conjuntament amb les diverses forces de seguretat

L'Ajuntament treballa conjuntament amb les diverses forces de seguretat

L'Ajuntament destinarà aquest any 330.000 euros a la prevenció d'incendis forestals. Aquests diners es distribuiran entre les tasques de neteja i adeqüació de les franges forestals, i una bona part a tasques preventives al parc de Collserola. La campanya comença el dia 15 de juny i s'allargarà fins el proper 15 de setembre.

Un any més, l'Ajuntament ha presentat la campanya de prevenció d'incendis forestals amb l'objectiu de prevenir els incendis durant els mesos d'estiu. La voluntat tant de l'Ajuntament com dels cossos de seguretat que hi intervenen és poder acabar l'estiu amb un balanç igual o millor al de l'any passat, en que es van produir un total de 19 incendis forestals que, en total, van cremar una superfície d'1,5 hectàrees.

Per aconseguir-ho, el consistori destinarà enguany 120.000 euros a la neteja i condicionament de les franges de protecció d'urbanitzacions i camins, i aportarà 220.000 euros més al Consorci del Parc de Collserola, en compliment del conveni que mantenen des del 2002.

Per al tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, l'administració ha d'incrementar cada any els esforços per evitar els focs forestals, però també els ciutadans han de fer un esforç de responsabilitat, ja que evitar els incendis és una cosa de tots.

Eduard Pomar

Les adminsitracions hem de posar tots els recursos però també els ciutadans han de fer un esforç per prevenir incendis, i sobretot, actuar de forma responsable.


Altres actuacions previstes en la campanya són la revisió dels hidrants, l'actualització dels plans d'autoprotecció d'algunes urbanitzacions properes al bosc l'activació de grups de vigilància fixa i mòbil, a banda de l'habitual campanya de sensibilització.

Pel que fa als bombers, el cap de parc de Sant Cugat - Rubí, Jordi Pallejà, ha explicat que, com a novetats, aquest estiu es crea un punt de trànsit per controlar el personal que arribi o marxi d'un incendi, la incorporació d'un nou vehicle o la renovació de les torres de guaita més antigues.

Jordi Pallejà

Hem renovat algunes torres de guaita, que estaven obsoltes, i a partir del 15 de juny compten amb més personal.


La campanya de prevenció d'incendis forestals 2004 compta amb la col·laboració dels bombers, policia i ADF, a banda dels voluntaris que podran formar-se en un curs especial creat amb aquesta finalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.