Tres artistes opten a crear un nou monument en homenatge a Rafael de Casanova


  • Comparteix:

La nova escultura substituirà l'actual monòlit de la plaça Rafael de Casanova

La nova escultura substituirà l'actual monòlit de la plaça Rafael de Casanova

Emili Armengol, Miquel Planas i Antoni Roselló són els tres escultors finalistes del concurs que ha convocat l'Ajuntament per a la creació d'un nou monument en homenatge a Rafael de Casanova. Els artistes hauran de presentar, en el termini de 45 dies, els seus projectes, i un jurat seleccionarà el més adient artísticament i el que més s'adapti a l'entorn urbà.

En compliment d'un dels punts de l'acord de govern entre CiU i ERC, la plaça de Rafael de Casanova haurà de canviar la seva fesomia, d'aquí a menys d'un any, amb la substitució de l'actual monòlit per una escultura en homenatge a qui va ser el conseller en cap de la ciutat de Barcelona l'any 1714.

El concurs d'idees que va convocar l'Ajuntament va rebre 24 propostes, d'entre les quals el jurat n'ha escollit tres, en base als currículums presentats per cada un dels artistes. Els escultors finalistes són Emili Armengol, Miquel Planas i Antoni Roselló, que ara hauran de presentar els seus projectes, que seran exposats a la Llotgeta del Monestir.

La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha destacat l'elevada qualitat dels 24 candidats, i especialment dels tres escultors finalistes.

Àngels Solé

Els 24 escultors tenen un nivell molt alt, i estan en la línia de l'art contemporani. I els tres finalistes també tenen un nivell bo.


D'entre els tres candidats, el jurat, format per experts del món de l'art i autoritats municipals, hauran d'escollir el projecte que consideri més adient artísticament i més adequat a l'entorn urbà.

La nova escultura a Rafael de Casanova serà la primera del Programa d'Escultura Pública que va encarregar l'Ajuntament a una comissió d'experts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.