El consistori bateja 68 carrers dels nous barris recuperant topònims locals i personalitats històriques


  • Comparteix:

Les vies es troben a Can Matas, Can Bellet, Can Canyameres, La Guinardera i Vullpalleres

Les vies es troben a Can Matas, Can Bellet, Can Canyameres, La Guinardera i Vullpalleres

Recuperar toponímia local i homenatjar personalitats contemporànies i del passat relacionades amb Sant Cugat i Catalunya són els eixos centrals que ha tingut en compte la Comissió del Nomenclàtor per donar nom a 68 carrers de les zones de nou creixement de la ciutat. Tots els grups polítics del consistori han donat el seu suport a la proposta, que ha comptat amb l'assessorament del Grup d'Estudis Locals.

El ple municipal ha aprovat per unanimitat els noms de les vies urbanes dels nous barris de la ciutat: el Turó de Can Matas-carretera de Vallvidrera, Can Bellet, Can Canyameres, La Guinardera II i Vullpalleres Oest.

La Comissió tècnica del Nomenclàtor ha consolidat alguns topònims de la zona i ha incoporat noms de personalitats històriques i contemporànies vinculades amb Sant Cugat i Catalunya. Alguns dels noms triats són el del president català Josep Tarradellas, el de l'escriptor català del segle catorze Bernat Metge, o els de diversos abats de Sant Cugat en diferents períodes històrics. També s'han incorporat els noms de personalitats santcugatenques, com Roc Codó, alcalde de la ciutat en temps de la segona república, i s'ha volgut compensar l'escassa presència femenina al nomenclàtor, amb destacades figures dels moviments associatius i socials de Sant Cugat.

També s'han escollit noms d'alguns monestirs vinculats històricament amb el de Sant Cugat, com Poblet, Sant Pere de Besalú i Sant Llorenç del Munt.

El tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Territorials, Joan Recasens, ha destacat el consens polític que ha caracteritzat tot el procés i la bona feina de la comissió tècnica del nomenclàtor.

Joan Recasens

Agraim la feina, complicada, de la comissió tècnica i dels polítics, que han renunciat a les seves petites vanitats.


Tots els grups polítics del consistori han donat suport a la proposta de nou nomenclàtor, pactada al si de la comissió tècnica. El portaveu d'ERC, Eduard Pomar, ha subratllat que els nous noms triats responen a la voluntat de recuperar toponímia local i homenatjar figures històriques. L'escoltem.

Eduard Pomar

És una proposta de nomenclàtor feta amb rigor i coherència. Permet recuperar toponímia local i homenatjar figures històriques relacionades majoritàriament amb Sant Cugat.


El Grup d'Estudis Locals, i especialment un dels seus membres, l'historiador Domènec Miquel, han assessorat la comissió tècnica, aportant noms i resolent dubtes. Des de l'oposició, alguns grups municipals han preguntat a l'equip de govern quina retribució rebrà el GEL per aquests treballs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.