Sant Cugat té un arbre per cada 2,2 habitants


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha plantat enguany 546 arbres arreu del municipi

L'Ajuntament ha plantat enguany 546 arbres arreu del municipi

L'Ajuntament ha plantat durant la campanya 2004-2005 un total de 546 arbres als carrers i zones verdes del municipi, que se sumen als més de 7.000 que han plantat les juntes de compensació i les promotores dels nous barris del Turó de Can Matas i la Guinardera. D'aquesta manera, la nostra ciutat manté una relació d'un arbre per cada 2,2 habitants.

La campanya anual de plantació d'arbres a la nostra ciutat està arribant aquests dies al seu punt i final, amb un balanç de 546 nous arbres plantats al municipi, especialment a la zona del centre i a Mira-sol, i 7.300 que han plantat les juntes de compensació als nous barris de la Guinardera i el Turó de Can Matas.

D'aquesta manera, Sant Cugat tindrà un total de 33.400 arbres viaris, el que suposa una relació d'un arbre per cada 2,24 habitants. Aquesta xifra està per sobre d'algunes de les principals ciutats catalanes, que en alguns casos tenen una relació d'un arbre per cada 12 habitants.

Així ho ha destacat l'alcalde, que ha volgut recordar que contribuir al medi ambient és una de les prioritats del govern de la ciutat.

Lluís Recoder

És un símbol d'aquesta realitat d'un Sant Cugat amb moltes zones verdes, amb molts arbres urbans, una ciutat que entenc que els arbres són una forma de cuidar la nostra qualitat de vida i també de contribuir al medi ambient global.


Pel que fa al tipus d'arbres que s'han plantat, es tracta d'espècies autòctones o arrelades a Catalunya des de fa anys, i dominen sobretot els arbres caducifolis, ja que d'aquesta manera, quan els cauen les fulles a l'hivern permeten gaudir del sol, i a l'estiu proporcionen ombra.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha afegit que també s'han buscat espècies que no ocasionin problemes a causa de la pol·linització o la fructificació, amb l'objectiu d'evitar, principalment, les afeccions al·lèrgiques.

Eduard Pomar

Es té molt en compte que siguin espècies que no donin problemes d'al·lèrgies perquè aquest és un tema que cada vegada té més incidència en la població.


A banda, des de l'Ajuntament també s'estan substituint algunes de les espècies que en els darrers anys han donat més problemes, com per exemple els pollancres.

La campanya de plantació d'arbres va començar el passat mes de novembre amb la selecció de les espècies, però el gruix central de l'activitat s'ha dut a terme durant els primers mesos de l'any. El pressupost per l'adquisició dels arbres és de més de 49.600 euros, i la plantada ha anat a càrrec dels jardiners de la brigada de parc i jardins municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.