L'Ajuntament podria destinar terrenys municipals a la construcció d'habitatge tutelat per a gent gran


  • Comparteix:

Un estudi de la consultora D'Aleph conclou que la gent gran de Sant Cugat demana habitatge tutelat i pisos adaptats

Un estudi de la consultora D'Aleph conclou que la gent gran de Sant Cugat demana habitatge tutelat i pisos adaptats

L'àrea de Territori de l'Ajuntament estudia la possibilitat de destinar algun solar d'equipaments a la construcció d'habitatge tutelat per a gent gran. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde, Mercè Conesa, coincidint amb la presentació d'un estudi fet per la consultora D'Aleph que conclou que les preferències de la gent gran del municipi pel que fa a la vivenda passen per l'habitatge tutelat, i en segon lloc, els pisos adaptats.

Després d'analitzar diferents dades i de fer entrevistes personalitzades a persones grans i a tècnics sociosanitaris de la ciutat, l'empresa consultora D'Aleph conclou que la principal preferència de les persones grans de Sant Cugat pel que fa a l'habitatge passa per la construcció de pisos adapatats i, sobretot, per habitatges tutelats.

És per aquest motiu que l'àrea de Territori i l'empresa municipal Promusa estan estudiant la possibilitat de destinar algun terreny d'equipaments a la construcció de pisos tutelats per a la tercera edat, ja que l'actual Llei d'Urbanisme contempla aquesta possibilitat. Així ho ha explicat la titular de l'àrea, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Volem proposar a l'equip de govern i si estem d'acord, ben aviat al ple, que hi hagi habitatge dotacional tutelat. La idea seria dins aquest any promoure que alguns solars d'equipaments puguin acollir aquest habitatge tutelat.


Pel que fa a la tipologia dels habitatges, l'estudi realitzat per D'Aleph conclou que la preferència passa per pisos d'entre 40 i 60 metres quadrats, de dues habitacions, i ubicats en edificis no massa grans. Les persones consultades remarquen també la conveniència de tenir-hi, al mateix edifici o molt propers, serveis sociosanitaris gratuïts, així com servei de menjador, neteja o compra de copagament. Escoltem Francesc Xavier Alberca, tècnic d'habitatge de D'Aleph.

Francesc Xavier Alberca

Quan vam començar a demanar què havien de tenir els habitatges, ens diuen que han de tenir serveis sociosanitaris mínims i gratuïts, així com servei de menjador de compra de copagament.


De la seva banda, l'estudi també posa de manifest la manca d'homogeneïtat que hi ha entre la gent gran del municipi, i remarca la necessitat d'acostar els diferents serveis a les persones de la tercera edat.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha manifestat la voluntat de treballar per millorar tant com sigui possible les condicions de vida dels diferents col·lectius, i en aquest cas, de la gent gran.

Toni Ramon

La demanda era que ens dibuixessin les necessitats d'habitatge i quin tipologia requeria la gent gran de Sant Cugat, responent a una voluntat de l'equip de govern de millorar l qualitat de vida d'aquests col·lectius.


Cal remarcar que Sant Cugat és el municipi amb una piràmide d’edat més jove de Catalunya i del conjunt de l’Estat espanyol, però que compta amb prop de 7.000 habitants majors de 65 anys, i quasi 1.000 majors de 85 anys. D'altra banda, la gran majoria dels majors de 60 anys (un 87,8%) viuen a casa seva de forma independent: ja sigui en parella, sols o amb fills.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.