L'associació de veïns Centre-Estació acusa l'equip de govern d'incomplir les recomanacions de Thorson


  • Comparteix:

L'entitat diu que organitzarà mobilitacions contra el pas del bus per la plaça

L'entitat diu que organitzarà mobilitacions contra el pas del bus per la plaça

L'associació de veïns Centre-Estació ha engegat una campanya per denunciar el futur pas dels autobusos per la plaça Lluís Millet, previst per l'1 de juliol, i no descarta portar a terme mobilitzacions. El president de l'associació denuncia que l'equip de govern no té previst complir amb l'informe d'Ole Thorson, un estudi sobre les mesures correctores per portar a terme el projecte. Després d'encetar una ronda de reunions amb alguns partits polítics i grups veïnals, l'entitat assegura que hi ha una gran oposició ciutadana al pas de busos per l'estació i torna a reclamar que es contemplin alternatives.

Després de l'últim Consell de Mobilitat, des de l'associació de veïns del Centre-Estació asseguren que ni el mateix equip de govern 'té clar com ha d'actuar' sobre la seva proposta de fer passar els busos per la plaça Lluís Millet. En aquest sentit, el president de l'entitat, Pere Soler, considera 'incomprensible' que s'hagi encarregat un estudi com el d'Ole Thorson, on es contemplen mesures per pal·liar els possibles efectes negatius de la proposta, i després no es tingui previst portar-ho a terme. A més, Soler nega que l'equip de govern hagi consultat Thorson per decidir les modificacions que finalment s'aplicaran.

Pere Soler

L'ajuntament ha dit que les modificacions sobre l'informe tenen el suport d'Ole Thorson però aquest encara no sap quines són les variacions. Hem quedat que ens reunirem amb ell pròximament.


Soler afegeix que l'oposició al projecte compta amb un ampli suport ciutadà i que l'entitat ja s'ha reunit amb col·lectius veïnals i partits polítics com el PSC, ICV-EA, UDC i el PP per tal de trobar, en alguns casos, alternatives al projecte i valorar les propostes de l'entitat. Properament, diu, es reuniran amb ERC i estan a l'espera d'una resposta per part de CDC.

Malgrat aquests contactes, Soler ha explicat que l'associació de comerciants del Centre-Estació no s'ha volgut reunir amb l'entitat veïnal.

Pere Soler

Ens hem reunit amb comerciants a titol indivudual que també es mostren contraris al projecte però en canvi l'associació de comerciants centre-estació no ha volgut reunir-se amb nosaltres. Desconeixem els motius.


L'entitat proposa, com una de les possibles alternatives, que els busos passin pel túnel de l'estació, pel carrer Villà fins arribar al carrer Safareigs, on podrien instal·lar-se les parades de bus. D'aquesta manera s'evitaria, segons Soler, el pas dels autobusos pel carrer Àngel Guimerà i la sortida dels mateixos des de la plaça.

Amb l'objectiu de fer una crida ciutadana en contra del projecte de l'equip de govern, que té previst iniciar-se el proper 1 de juliol, l'associació ha engegat una campanya reivindicativa. De moment ja han penjat cartells per tota la ciutat en contra de la proposta, i estan repartint fulletons als vianants a la mateixa plaça Lluís Millet. Soler afegeix que no descarten mobilitzacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.