Els temes de Territori i el nou conveni col·lectiu de l'Ajuntament, temes destacats del ple municipal d'avui


  • Comparteix:

El ple municipal debatrà avui una moció de CiU i ERC per declarar la festivitat de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans i una altra de l'equip de govern a favor del dret a vot secret i accessible per part de les persones invidents. La sessió d'aquest vespre també portarà a aprovació el nou conveni col·lectiu del personal de l'Ajuntament i una modificació del PGM que permetrà fer habitatge plurifamiliar al sector de Lestonnac i recuperar l'edifici catalogat de l'antic convent de monges.

L'àrea de Territori porta avui a aprovació del ple 13 propostes que afecten diversos sectors del municipi. Entre d'altres temes, es donarà compte d'un conveni amb la Generalitat per promoure l'accés dels joves a l'habitatge.

Pel que fa a les propostes de modificació puntual del PGM, afectaran a diferents zones com La Guinardera, el carrer Agustí Pedró i Pons amb lateral de l'AP-7 o el sector de Lestonnac, on es vol fer un canvi de qualificació del sòl per passar d'habitatge unifamiliar aïllat a plurifamiliar. La mateixa operació permetrà la construcció de fins a 9 habitatges públics, derivats del 10% de l'aprofitament mig, i contempla també la rehabilitació i protecció de l'edifici catalogat de l'antic convent de monges de la Companyia de Maria Nostra Senyora Lestonnac, que s'incorporarà al patrimoni públic municipal.

També està previst debatre una proposta d'homologació de l'acord de cessió gratuïta de terrenys a favor de la Generalitat destinat a construir un CEIP al Turó de Can Mates i es demanarà al govern català la desafectació del terreny on actualment hi ha el parvulari del CEIP Catalunya, que s'ha d'enderrocar, per tal que es pugui recuperar després per ampliar la zona esportiva colindant.

En l'àmbit de Serveis Generals, es proposarà l'aprovació del pacte de condicions i el nou conveni col·lectiu del personal de l'Ajuntament pactat entre l'administració i els representants dels treballadors.

Pel que fa a les mocions, els grups municipals de CiU i ERC en presentaran una a favor de declarar la festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans. L'equip de govern també presentarà una moció sobre el dret al vot secret i accessible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.