L'Ajuntament dóna suport a una proposta per regular el vot secret dels invidents


  • Comparteix:

Tots els grups polítics municipals han aprovat per unanimitat una moció institucional per a la regulació del vot secret per a les persones invidents i l'accessibilitat del procés electoral per als discapacitats. La moció insta l'Estat espanyol a impulsar mesures tècniques, com l'edició de les butlletes electorals en braille. A més, s'ha inclòs una esmena del PSC per instar el govern català a incloure el principi d'accessibilitat en el futur projecte de llei electoral de Catalunya.

Tot i que la Generalitat havia previst dur a terme una prova pilot per imprimir les paperetes del referèndum de l'Estatut en Braile, finalment la Junta Electoral Central ho va desestimar. Una vegada més, per tant, els invidents no van tenir dret al vot lliure i secret sinó que van necessitar una persona de confiança que els ajudés a escollir les paperetes. Per aquest motiu, tots els grups municipals s'han mostrat partidaris d'aprovar la moció per facilitar el vot secret de les persones invidents i l'accessibilitat al procés electoral dels discapacitats.

En nom de l'equip de govern, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha celebrat el caràcter institucional de la moció i ha agraït el suport dels diferents grups municipals. Tomàs ha assegurat que en temes de discapacitació el paper de l'administració és clau a l'hora de donar exemple i implicar la ciutadania.

Enric Tomàs

Quan parlem d'implicació els primers implicats a donar exemple hem de ser l'administració per tal de sensibilitzar a la ciutadania.


Des del PP, la portaveu Berta Rodríguez, ha aclarit que la llei orgànica del règim electoral general (LOREG) no està bloquejada, tal i com consta a la moció, sinó que s'està tramitant al Congrés dels Diputats. Rodríguez ha criticat la 'incongruència' que suposa que sigui CiU qui proposi la moció, quan durant els 23 anys de govern de la Generalitat 'no va fer res per crear una llei electoral catalana'.

En el torn de precs i preguntes del públic, el vicepresident de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec, Josep Àngel Carrey, ha agraït l'aprovació d'aquesta moció, tot i que ha lamentat que de moment no s'hagi passat de les bones intencions als fets en aquesta matèria.

Josep Àngel Carrey

Tothom està d'acord en respectar un dret fonamental, però a l'hora de materialitzar-ho hi ha matisos que ho frenen. Vull agrair, emocionat, la sensibilitat de l'Ajuntament de Sant Cugat.


En una breu intervenció, la regidora del grup municipal d'ICV-EA, Assun Reyes, ha remarcat el suport de l'Ajuntament de la ciutat a l'hora de reforçar la iniciativa del seu grup parlamentari al Congrés dels Diputats el novembre passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.