La vuitena part de la població de Sant Cugat és d'origen estranger


  • Comparteix:

La població estrangera de Sant Cugat representa un 12,52% del total. El país de procedència majoritari és l'Equador, tot i que en els últims anys Bolívia ha experimentat un creixement elevat de població nouvinguda. Aquestes són algunes de les dades que es poden consultar a l'Observatori de la Ciutadania i la Immigració de Sant Cugat, que ja es pot consultar en format CD i a la web municipal.

L'Observatori de la Ciutadania i la Immigració destaca que, del total de població nouvinguda, la majoria -el 51%- són dones. 7 de cada 10 estrangers viuen al centre de la ciutat. La població nouvinguda es concentra en edats laboralment actives i el país principal de procedència és l'Equador, seguit de prop per Bolívia, que ha augmentat molt en els últims quatre anys.

L'encarregada de dinamitzar l'Observatori, Cristina Peris, explica com cal llegir les diferents dades de l'estudi.

Cristina Peris

Cal interpretar bé les dades. És la única manera de no arribar a conclusions errònies.


L'Observatori vol ser una eina per facilitar el treball quotidià d'institucions, empreses, entitats i altres organismes tant en la presa de decisions per a la planificació com en la gestió d'accions.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, explica quines utilitats tindrà aquest estudi.

Toni Ramon

El que farem serà sessions d'informació amb els tècnics de l'ajuntament per tal de debatre i reflexionar sobre la utilitat de l'Observatori.


La informació de l'Observatori de la Ciutadania i la Immigració es pot consultar en format CD o a través de la pàgina web de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.