Sant Cugat comença a escalfar motors de cara al segon Fòrum per la sostenibilitat


  • Comparteix:

La CAM ha fet una aportació de 6.000 euros i té intenció de continuar col·laborant amb l'Ajuntament.

La CAM ha fet una aportació de 6.000 euros i té intenció de continuar col·laborant amb l'Ajuntament.

La Caja de Ahorros del Mediterráneo, a través de la seva obra social, aportarà 6.000 euros al segon Fòrum Sant Cugat Sostenible, que se celebrarà els dies 27 d'abril i 8 de maig amb l'objectiu d'elaborar el Pla d'Actuació de l'Agenda Local 21. De moment, per escalfar motors, aquest diumenge al matí, se celebrarà una Fira de la Sostenibilitat que comptarà amb paradetes d'entitats que treballen per la sostenibilitat i la justícia social.

Els actes previs a la celebració del segon Fòrum Sant Cugat Sostenible arrenquen aquest diumenge amb una fira per la sostenibilitat. Durant tot el matí, la plaça del Centre Cultural acollirà parades d'entitats que treballen per la sostenibilitat i pel comerç just.

Vehicles solars i bicicletes elèctriques i un espai infantil amb una cuina solar seran alguns dels atractius de la fira. A més, paral·lelament, a l'Escola Municipal de Música se celebraran dues xerrades que explicaran què és l'energia verda i com es pot consumir i quin és l'impacte que, sobre el medi ambient, té el nostre ritme de consum. Es tracta d'escalfar motors per a la celebració del segon fòrum Sant Cugat Sostenible fent arribar al conjunt de la ciutadania els valors de la sostenibilitat. Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Amb aquesta fira volem apropar als ciutadans els valors de la sostenibilitat.


Abans de la celebració del fòrum, que ha de servir per confeccionar les actuacions concretes que l'Ajuntament durà a terme en matèria de medi ambient, se celebrarà un cicle de xerrades sota el títol 'Els dimarts de l'Agenda 21'. Les conferències arrenquen aquest dimarts 9 de març amb el tema de l'ecologia urbana i s'allargaran fins el 27 d'abril coincidint amb la celebració de la primera sessió del fòrum. La idea és involucrar els ciutadans en aquest procés participatiu que, enguany, com a novetat, incorpora el sistema 'Delibera', un mecanisme que agilitza, a través de panells de colors, la presa de decisió en els processos de participació ciutadana. Ho ha explicat la regidora de participació Marta Subirà.

Marta Subirà

Aquest sistema ja ha funcionat a ciutats com Porto Alegre i a altres ciutats catalanes en el marc de l'Agenda 21.


De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que amb aquest conjunt d'activitats es fa un pas endavant tant en la implicació ciutadana com en l'avenç cap al respecte al medi ambient. Recoder ha aprofitat per agrair la col·laboració de la CAM i ha afegit que, amb aquesta aportació, l'entitat demostra la seva involucració en la ciutat.

Lluís Recoder

Amb aquestes activitats donem un pas més cap a la màxima mediambiental d'actuar localment i pensar globalment.


El cap de l'obra social de la CAM, Lluís Sangrà, ha assegurat que s'estudiarà l'ampliació, al llarg del temps, d'aquesta col·laboració econòmica per continuar participant en projectes com l'Agenda Local 21.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.