ICV-EA insta el PSC i ERC a dir si volen un nou tripartit


  • Comparteix:

ICV-EA demana al PSC i ERC que diguin si volen reeditar el tripartit. Els ecosocialistes adverteixen a l'electorat que són l'única formació que aposta públicament per un pacte d'esquerres. La número 2 d'ICV-EA per Barcelona, Dolors Camats, insta els socialistes a decidir les aliances post-electorals sense influències del PSOE.

Camats assegura que les eleccions de l'1 de novembre van més enllà d'una tria entre Artur Mas i José Montilla com a president. Segons l'ecosocialista, Catalunya decidirà si vol mantenir polítiques d'esquerres o optar pel 'gir a la dreta' que representa CiU. Davant d'aquest dilema, Camats ha instat el PSC i ERC a manifestar si volen repetir el tripartit de la legislatura passada.

En aquest sentit, la candidata ecosocialista ha demanat a Montilla que decideixi amb qui vol pactar sense tenir en compte les pressions del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Dolors Camats

Anem malament si els pactes depenen de la Moncloa.


Pel que fa al programa electoral, ICV-EA proposa un pla transversal per integrar la immigració. Els ecosocialistes també proposen que el govern participi en la fixació de contingents i els permisos de treballs a nouvinguts no comunitaris.

En habitatge, Camats ha explicat que preveuen construir 60.000 habitatges de protecció oficial, la meitat dels quals es destinaran a lloguer. En aquest capítol, ICV-EA també proposa incrementar la inversió en habitatge públic fins al 2% del PIB.

En infraestructures, els ecosocialistes proposen potenciar el ferrocarril per descongestionar el trànsit de vehicles a l'àrea metropolitana. En aquest sentit, Camats ha refermat el compromís de no construir el Quart Cinturó.

Dolors Camats

Incrementant el transport públic i la xarxa ferroviària descongestionaríem el trànsit.


Camats ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes amb representants polítics que organitza Ràdio Sant Cugat amb motiu de les eleccions al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.