Les noves tecnologies agilitaran la transmissió de totes les xifres d'aquesta jornada electoral


  • Comparteix:

L'escrutini d'aquestes eleccions podria ser molt més ràpid que els anys anteriors. Un total de 1.633 terminals d'ordinadors de butxaca s'han repartit pels col·legis dels 108 municipis de més de 10.000 habitants que hi ha a Catalunya, entre ells Sant Cugat. Això ha de permetre que les dades de participació i d'escrutini dels vots es transmetin sense intermediaris des dels col·legis electorals fins als ordinadors centrals del centre de dades, ubicat al Parlament.

Sant Cugat també s'ha sumat a aquest 'tomb tecnològic' tal com ho ha qualificat el conseller de Governació, Xavier Sabaté. Des dels col·legis electorals repartits per la nostra ciutat han elogiat el funcionament d'aquestes PDA per facilitar la transmissió dels avanços de participació i de l'escrutini final.
Així ho ha explicat la coordinadora del col·legi electoral de l'Ateneu, Judith Martínez.

Judith Martínez

És una manera nova de donar les afluències a la Generalitat a les 13 hores i a les 18 hres i després l'escrutini a partir de les vuit del vespre.


3 de cada 4 col·legis electorals de Catalunya disposen d'aquestes agendes electròniques, i per tant recolliran les dades d'un 80% del cens. L'encarregat de fer-ho és el coordinador de cada col·legi, que en cadascuna de les tres fases operatives -obertura i constitució de meses, avanços de participació i escrutini- transmetrà els resultats des d'aquests terminals mòbils als ordinadors centrals dels centres de recepció d'informació (CRI) de les quatres circumscripcions catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.