Presenten avui el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir


Temes relacionats

Sant Cugat referma el seu compromís pel dret a decidir (19/jun/14)

Neix el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir amb una quinzena d'entitats ( 4/jun/14)

Sant Cugat se suma al Pacte Nacional pel Dret a Decidir (16/set/13)


  • Comparteix:

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir arriba a Sant Cugat / Foto: ACN

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir arriba a Sant Cugat / Foto: ACN

El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, impulsat per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), es presenta aquest dilluns. L'acte tindrà lloc a l'ajuntament a les sis de la tarda i estarà presidit pel coordinador del Pacte Nacional i expresident del Parlament, Joan Rigol, i el coordinador del Pacte Santcugatenc i exeurodiputat, Raül Romeva. El manifest neix amb l'adhesió d'una quinzena d'entitats locals.

El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir és un punt de trobada de la societat civil per promoure una consulta sobre el futur polític de Catalunya. D'aquesta manera, Sant Cugat segueix l'exemple d'altres municipis que han impulsat un pacte a favor de l'exercici del dret a decidir i de la celebració d'una consulta.

La presentació del manifest santcugatenc serà prèvia a l'arribada de la Flama del Canigó a Sant Cugat. L'acte; presentat pel coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana de Sant Cugat, Manel Porta, i la presidenta local d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé; comptarà també amb la participació dels regidors Jordi Puigneró, Xavier Escura i Raül Grangé.

Sant Cugat i el Pacte Nacional
À àmbit català, existeix el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que vol fer partícips del procés la societat civil, les institucions més representatives del país, el món local i les forces polítiques que hi siguin favorables, més enllà del seu posicionament final. En aquest cas, està integrat per entitats civils, cíviques, ciutadanes, culturals, econòmiques, sindicals, empresarials; el món local; els grups parlamentaris que han donat suport al dret a decidir, i el govern.

El ple municipal de Sant Cugat va acordar sumar-se al pacte nacional al setembre passat amb els vots favorables de tots els partits, excepte el PP. El Club Muntanyenc (CMSC), els Bastoners i Camerata Sant Cugat també s'hi van adherir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.