Valldoreix aprova un pressupost de 7'3 milions d'euros pel 2004 amb els vots en contra de CIU i PP


  • Comparteix:

Mercedes Rojo retreu a CIU que no hagin fet res per resoldre el tema del finançament de l'EMD.

Mercedes Rojo retreu a CIU que no hagin fet res per resoldre el tema del finançament de l'EMD.

Valldoreix tindrà un pressupost de 7'3 milions d'euros per a l'exercici del 2004. El capítol d'inversions puja a 2'2 milions d'euros, un 76% dels quals es destinaran a l'urbanització del carrer Avet i l'acabament de la piscina. CiU ha votat en contra d'aquest pressupost per reservar un 24% a l'apartat de personal, mentre que el PP s'ha oposat adduïnt que la piscina s'ha convertit en degoteig etern de despeses.

El ple de l'EMD ha aprovat un pressupost ordinari de 5,1 milions d'euros als qual s'han d'afegir 2,2 milions d'euros per a inversions que es finançaran a càrrec de les contribucions especials, subvencions, crèdits i part del romanent de l'any anterior.

En total, el govern ha presentat un pressupost 'ajustat' de 7,3 milions d'euros que ha estat criticat durament per CiU per reservar un 35% dels recursos ordinaris a les despeses de personal. A més, la federació creu que el govern ha gestionat molt malament la destinació de les inversions marcades per aquest any. Marc Monells:

Marc Monells

Resulta que la majoria dels pocs diners d'inversió aniran a l'urbanització del carrer Avet, i a una carpa, i a la redacció de projectes tècnics


L'urbanització del carrer Avet i els treballs d'adequació de la piscina s'emporten més de les tres quartes parts de la inversió, concentrant la resta en la instal.lació de la carpa, la redacció de projectes tècnics i el soterrament de les línies de Mas Roig, entre d'altres

Els 570.000 euros que s'emporta la piscina de Valldoreix ha estat el punt més polemitzat pel PP. El seu vocal, José Mª Canals, creu que, vuit mesos després de la seva inauguració, aquestes instal.lacions continuïn sagnant les arques municipals:

Jose Mª Canals

Vostès haurien d'haver pres la decisió de tancar la piscina


La partida que aporta l'Ajuntament de Sant Cugat dins del pressupost de Valldoreix és d'un 29%. Sobre aquest tema, la presidenta Montse Turu, ha remarcat que durant el present exercici els recursos econòmics de l'EMD augmentaran gràcies a les liquidacions pressupostàries que té pendents amb el consistori local.

D'altra banda, la vocal de la Candidatura de Progrés, Mercedes Rojo, ha denunciat que CiU critiqui els pocs recursos que destinen a inversions quan l'anterior govern, diu, no va fer res en aquest àmbit:

Mercedes Rojo

Vostès només han fet que vendre fum, i no han fet cap dels projectes que s'havien marcat


A la sessió plenària també s'ha fet públic que l'EMD ha liquidat el pressupost de 2003 amb un romanent positiu de gairebé 1.150.000 euros. Un resultat del qual CiU se sent co-responsable en haver gestionat, com a govern, els primers 6 mesos de l'exercici.

No obstant, el portaveu de la federació, Marc Monells, ha remarcat que el nou govern de Valldoreix es va gastar, en el segon semestre de l'any passat, 1,8 milions dels 3 milions d'euros que CiU va deixar a les arques municipals en 'actuacions improvisades'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.