Sant Cugat demana concertar més places a residències privades de gent gran


  • Comparteix:

La trobada ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal / Foto: Consell Comarcal

La trobada ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal / Foto: Consell Comarcal

Sant Cugat ha sol·licitat de nou a la Generalitat més concertació de places a les residències privades de gent grant al consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental que s'ha celebrat aquest dijous, amb la presència de la consellera de Benestar Social i Família. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania ha explicat a Cugat.cat que l'altra demanda local ha estat que el govern desplegui un pla per unificar els àmbits de salut i serveis socials, tal com ja està fent el consistori al CAP Can Mates.

La seu del consell comarcal del Vallès Occidental ha servit com a punt de trobada perquè representants del món local vallesà exposin les seves dificultats a l'hora de potenciar polítiques socials, especialment aquelles relacionades amb la gent gran i les persones en risc d'exclusió social.

Des de Sant Cugat, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha demanat al govern que desplegui el pla interdepartamental per unir les àrees de serveis socials i salut, tal com està fent l'Ajuntament al CAP Can Mates. Pellicer ha apuntat, però, que la prioritat és la concertació de places a les residències privades de gent gran.

Susanna Pellicer

Hem fet una petició de noves places concertades en les residències perquè les privades poden oferir aquest tipus de places però la llista d'espera de la pública és molt llarga.


Pellicer, que ha acudit a la trobada en substitució de l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat a Cugat.cat que Sant Cugat i els municipis de l'entorn tenen unes necessitats socials molts semblants.

Susanna Pellicer

Des de Sant Cugat hem coincidit força amb els altres membres del Consell. Hem parlat de la llei de la dependència, les beques menjador i de la gent gran.


Altres localitats han reclamat a la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, agilitzar els pagaments als ajuntaments i consells comarcals per poder complir amb les seves obligacions amb les famílies, especialment aquelles que es troben en risc de pobresa.

En concret, les demandes han girat al voltant de la necessitat de combatre la pobresa energètica instant les empreses a establir bonificacions per a col·lectius determinats. L'augment de prestacions de la llei de la dependència i de les beques menjador també han estat algunes de les peticions que els representants locals han transmès a Munté.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.