Homs es mostra convençut que Catalunya votarà el 9N 'amb la legalitat catalana'


  • Comparteix:

Terribas i Homs, durant l'acte

Terribas i Homs, durant l'acte

El conseller de Presidència i portaveu del govern es mostra convençut que la consulta tirarà endavant d'acord amb la legalitat catalana. Francesc Homs, que aquest dimarts ha protagonitzat una xerrada a la Casa de Cultura organitzada per la secció local de CDC, ha qualificat d''irresponsable' l'Estat espanyol per enviar cartes als ajuntaments per instar els funcionaris a complir les resolucions judicials, i ha lloat la 'predisposició i lleialtat' dels consistoris en tot el procés.

'El 9N votarem..., però patint'. Així s'ha expressat el portaveu de la Generalitat durant la xerrada que ha ofert a prop de 100 persones a Sant Cugat. Després d'una introducció on ha analitzat les causes que han portat Catalunya a la situació actual, Homs ha presentat 'dues fortaleses' que faran que la consulta tiri endavant: la capacitat de mobilització ciutadana i la unitat institucional entre els partits.

Pel conseller, aquestes característiques, sumades a 'la legalitat catalana, la il·lusió, la seriositat i l'ambició' de la gent, faran posible la realització de la consulta el 9N malgrat les 'traves' de l'Estat espanyol. Homs ha insistit que no hi haurà cap situació de desacatament perquè el govern seguirà el full de ruta que marca la legalitat catalana.

Francesc Homs

Nosaltres ho farem d'acord amb la legalitat catalana. No es tracta de desacatar res.


Homs també s'ha referit a la carta que el govern espanyol ha enviat als ajuntaments per advertir-los que la suspensió de la Llei de consultes i de la convocatòria del 9N no admet cap mesura per preparar una hipotètica consulta. Pel conseller, es tracta d'una mesura irresponsable que pretén confondre la gent i no contribueix a calmar els ànims.

Francesc Homs

Alguns intenten confondre determinada gent a base d'enviar cartes. Era innecessari i no és un acte responsable.


El portaveu també ha criticat el sistema judicial espanyol ja que no garanteix, diu, una seguretat jurídica fiable. Un fet que queda demostrat, ha dit, perquè el Tribunal Constitucional (TC) ha acceptat a tràmit els recursos del govern espanyol amb una rapidesa 'molt inusual'. Sobre la política econòmica de la Generalitat, Homs l'ha definida -dins el context de retallades- com una contribució 'poc lluïda' però que pretén salvar l'Estat del benestar.

La xerrada ha omplert la sala d'actes de la Casa de Cultura amb 100 persones, entre les quals hi havia l'alcaldessa, Mercè Conesa, la diputada del Parlament per CiU Àngels Ponsa, la directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, el president local de CDC, Joan Maria Terribas, l'exregidor del PSC Salvador Gausa i gran part de l'equip de govern de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.