Conesa signa la declaració per a l'empara internacional per fer el 9N


Temes relacionats

Els cinc instituts de Sant Cugat seran punts de votació el 9N (29/oct/14)

Conesa defensa la consulta i la situa com un pas previ a les plebiscitàries (14/oct/14)

Homs es mostra convençut que Catalunya votarà el 9N 'amb la legalitat catalana' ( 7/oct/14)


  • Comparteix:

Mercè Conesa, en una imatge de la Diada Nacional d'enguany

Mercè Conesa, en una imatge de la Diada Nacional d'enguany

L'alcaldessa, Mercè Conesa, se sumarà aquest dimecres a l'acte del Parlament per sol·licitar a les instàncies europees i internacionals l'empara per poder tirar endavant el 9N davant la nova suspensió del procés participatiu per part del Tribunal Constitucional (TC). Diversos alcaldes, presidents de consells comarcals i altres càrrecs electes de les Corts i el Parlament Europeu participaran en l'acte, una proposta d'ICV-EUiA amb suport de CiU i ERC, que començarà a dos quarts d'una del migdia a l'auditori de la cambra catalana.

Davant la negativa del govern espanyol de permetre la celebració del procés participatiu del 9N -ni l'original ni l'alternativa- diversos representants del món polític català, espanyol i europeu participaran en un acte públic per firmar un document en què se sol·licita a les institucions europees i internacionals que garanteixin el dret de vot dels catalans. Aquest divendres la carta arribarà als ajuntaments en cas que aquestes administracions i els seus regidors la vulguin signar.

Els ciutadans que ho desitgin també podran signar el document aquest diumenge, tot i que el dispositiu per facilitar la signatura d'aquest document es fara en paral·lel al procés participatiu previst per a aquell dia.

Aquesta iniciativa arriba després de la decisió del TC d'admetre a tràmit el recurs de l'executiu espanyol, fet que implica la suspensió cautelar del nou 9N.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.