El president d'UDC a Sant Cugat rebutja una fusió entre CDC i UDC


  • Comparteix:

Joan Recasens és el president d'UDC a Sant Cugat

Joan Recasens és el president d'UDC a Sant Cugat

El president d'Unió Democràtica de Sant Cugat rebutja la fusió del partit amb Convergència Democràtica de Catalunya tal i com propugna el sector sobiranista de CDC. Joan Recasens és partidari de reforçar la unitat d'acció entre els dos partits i preparar, ja des d'ara, les estratègies comunes per recuperar el govern de la Generalitat, el 2007.

Joan Recasens rebutja frontalment la possibilitat que UDC es fusioni amb CDC per anar 'plegades' a les properes eleccions. Segons Recasens, la fusió no és 'necessària' ni 'possible' ara com ara.

El president d'Unió a Sant Cugat creu que el que han de fer els dos partits és reforçar la federació mitjançant la unitat d'acció i dubta que la fusió aporti beneficis per cap de les dues formacions:

Joan Recasens

Des d'Unió pensem que cal reforçar la direcció de la federació garantint la unitat d'acció. Avui la fusió no és necessària ni possible.


En tot cas, Recasens aposta per treballar amb responsabilitat i, colze a colze, per oferir, des de l'oposició, una imatge de maduresa i d'unitat que ajudi a recuperar el govern de la generalitat, el 2007:

Joan Recasens

Hem de garantir la bona feina des de l'oposició. Hem de demostrar la nostra maduresa i recuperar el govern.


Aquestes declaracions sorgeixen arran de les veus que tornen a sonar entre el sector sobiranista de CDC per presentar en el proper congrés del partit, que se celebrarà a mitjan juliol, un document en què proposa la fusió amb Unió 'en dos o tres anys'. Els sobiranistes consideren que cal arribar a un acord definitiu entre les dues forces un any abans de les eleccions al Parlament del 2007 per afrontar amb garanties aquesta cita electoral. La idea és proposar la fusió o una figura jurídica similar que permeti, entre d'altres possibilitats, militar a CiU en comptes de a CDC o a UDC com passa fins ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.