El Síndic de Greuges alerta de la situació 'gravíssima' d'alguns santcugatencs


Temes relacionats

El Síndic de Greuges de Sant Cugat presenta les actuacions del 2013 (17/nov/14)

El Síndic de Greuges de Sant Cugat obre 121 expedients durant el 2013 (30/set/14)

El Síndic de Greuges investiga FGC per manca d'informació durant la vaga (23/jun/14)

El Síndic recomana reduir el temps de resposta municipal davant les queixes (16/des/13)


  • Comparteix:

Jaume Clavell ha visitat el ple aquest dilluns

Jaume Clavell ha visitat el ple aquest dilluns

La situació d'emergència social que pateixen alguns santcugatencs i la necessitat que l'Ajuntament sancioni els bancs amb els pisos buits són alguns dels eixos principals de l'informe de 2013 que ha presentat aquest dilluns el Síndic de Greuges, Jaume Clavell. El Síndic ha donat a conèixer en un ple extraordinari aquest document sobre les reclamacions dels ciutadans durant l'any anterior, període en què aquesta institució va obrir 121 expedients, dels quals 85 van ser queixes i els 36 restants peticions d'assessorament.

Aquestes xifres representen un 23,4% menys d'expedients en relació amb el 2012, quan el Síndic va obrir-ne 158. De fet, la tendència va a la baixa des de ja fa uns quants anys. En aquest sentit, Clavell i els grups polítics han reconegut la necessitat d'acostar més aquesta institució a la ciutadania.

Tot i això, l'eix principal de la intervenció del Síndic ha girat al voltant de la situació d'extrema pobresa que pateixen alguns habitants de la ciutat. Clavell ha posat en valor la tasca de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament però ha advertit que, malgrat això, hi ha gent que 'ho està passant molt malament' i té problemes econòmics i socials. Seguint en aquesta línia, el Síndic s'ha referit a la qüestió de l'habitatge i ha encoratjat el consistori a posar fil a l'agulla en el procés per sancionar els bancs que tinguin pisos buits.

Jaume Clavell

Hi ha entitats bancàries que procedeixen al desnonament de santcugatencs. L'Ajuntament hauria de ser més bel·ligerant.


En el seu informe, Clavell també s'ha fet ressò de la resposta que reben en algunes ocasions els ciutadans per part de l'Ajuntament, a vegades poc concreta. És per això que la institució també reclama a l'administració més celeritat però, especialment, més profunditat en les respostes. Tot i això, Clavell ha insistit que la tasca del Síndic no és sancionar i reprovar l'Ajuntament, sinó exercir d'eina de suport per millorar la seva capacitat de resposta davant els problemes de la ciutadania.

Jaume Clavell

Amb l'enorme engranatge que té l'Ajuntament, és lògic que hi hagi procediments que es puguin millorar. No és un atac a la seva feina.


L'alcaldessa i els grups municipals han felicitat Clavell i han lloat la seva tasca. Tots ells han reconegut que a la ciutat també hi ha famílies amb problemes socials i que cal augmentar el coneixement del Síndic per part dels santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.