La CUP proposa la creació d'un centre de recursos per a les entitats


  • Comparteix:

Imatge dels Bastoners en una actuació / Foto: Bastoners

Imatge dels Bastoners en una actuació / Foto: Bastoners

La CUP demanarà al ple municipal que es valori la creació d'un centre de recursos per a les entitats locals. La formació també proposa la creació d'un catàleg d'entitats i activitats per difondre'l a la ciutadania i que l'Ajuntament contracti una assegurança de responsabilitat civil per a entitats locals sense ànim de lucre. Aquestes mesures, que la CUP proposarà amb una moció a la sessió plenària de febrer, busquen donar suport al teixit associatiu santcugatenc i fomentar un entorn propici per a les seves activitats.

El text de la moció recorda que Sant Cugat té un 'ric i dinàmic' teixit associatiu, que actua com a element cohesionador i sociabilitzador, però que necessita espais i recursos per al seu ple desenvolupament.

La moció també incideix en el fet que l'Ajuntament no ha de tenir un paper de direcció de la societat civil, sinó que ha de treballar per establir unes condicions propícies per al desenvolupament de la vida associativa del municipi. Segons el regidor de la CUP Ignasi Bea, cal un suport administratiu més actiu i per això presenten aquestes propostes.

Ignasi Bea

Creiem que es fa una valoració molt positiva del teixit associatiu de la ciutat, però no hi ha un paper prou actiu en el suport administratiu. Les entitats tenen dificultats.


En concret, la CUP proposa la creació d'un catàleg d'entitats i activitats per donar a conèixer aquest teixit entre la ciutadania. A més, vol que l'Ajuntament valori la creació d'un centre de recursos per a les entitats que doni resposta a les necessitats de material, així com d'assessorament legal i comptable. Segons la formació, la nova llei fiscal per a entitats no lucratives comporta una gestió que requereix professionals en el camp de la comptabilitat, fet que provoca uns importants costos addicionals. En aquest sentit, també proposa la contractació per part del consistori d'una assegurança de responsabilitat civil per a entitats sense ànim de lucre de la ciutat, una mesura que, segons Bea, és poc costosa per a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.