Entitats de Sant Cugat critiquen el canvi de l'Impost de Societats


Temes relacionats

Les entitats valoren l'efecte de l'Impost de Societats a 'La Tarda' (23/feb/15)


  • Comparteix:

Un moment de la xerrada sobre l'Impost de Societats

Un moment de la xerrada sobre l'Impost de Societats

Les entitats sense ànim de lucre de Sant Cugat es mostren preocupades pels canvis en l'Impost de Societats, que els comportaran més despeses i hores de feina i l'eventual desaparició d'associacions. En una xerrada informativa organitzada aquest dilluns per l'Ajuntament, els assessors han explicat que a partir d'ara les entitats hauran de presentar la declaració de l'Impost de Societats i, com a conseqüència, hauran de portar una comptabilitat per partida doble que permeti diferenciar les rendes exemptes i les no exemptes. Més de 100 persones han assistit a la sessió i el consistori ha anunciat una segona convocatòria a principis de març.

L'Ajuntament ha organitzat una xerrada informativa per a les entitats sense ànim de lucre sobre com els afecta la Llei de l'Impost de Societats, que ha entrat en vigor aquest 2015. La principal novetat és que s'eliminen els supòsits que eximien algunes entitats d'haver de presentar l'impost. Ara, qualsevol entitat, encara que no faci cap activitat econòmica i amb independència del seu volum, estarà obligada a presentar l'Impost de Societats. En cas que l'entitat obtingui beneficis econòmics, aquesta haurà de tributar un 25% sobre aquests beneficis.

El cap del Servei de Consultoria i Gestió de l'entitat Suport Associatiu, Víctor García, ha afegit que a partir d'aquest exercici ja no serà suficient amb portar un llibre de caixa, sinó que s'haurà de portar una comptabilitat per partida doble.

Víctor García

Les entitats hauran de portar una comptabilitat per partida doble. Ja no podran portar un llibre de caixa, sinó que hauran de portar una comptabilitat com la de les pimes.


Les entitats participants han rebutjat la reforma, ja que consideren que els comportarà més despeses i hores de feina. En aquest sentit, el tresorer del Club Volei Sant Cugat, Salvador Villa, creu que la nova fiscalitat els 'crea una problemàtica', ja que hauran de 'buscar assessors i estructura per poder complir-la'. En la mateixa línia s'ha mostrat la tresorera dels Castellers, Àlex Sòria, i el president de l'Entitat Sardanista, Josep Miró, que ha remarcat, com han dit altres entitats, que aquesta situació podria obligar algunes associacions 'a plegar per por o per no saber-ho fer'.

Entitats

Ens genera una problemàtica important. / És una reforma de la qual no som partidaris. / Alguns es veuran obligats a plegar.


Més de 100 persones han assistit a la sessió informativa, però l'aforament de la sala d'actes de la Casa de Cultura no ha pogut acollir tothom que volia assistir-hi. Per aquest motiu l'Ajuntament ja ha avançat que convocarà una segona reunió a principis de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.