Sant Cugat haurà de pagar quatre milions per l'expropiació d'una zona verda


  • Comparteix:

Aquest és el terreny expropiat / Foto: Google Maps

Aquest és el terreny expropiat / Foto: Google Maps

L'Ajuntament haurà d'indemnitzar amb quatre milions d'euros un propietari per l'expropiació d'una zona verda propera a l'avinguda de Gràcia i el carrer de Llaceres, coneguda com Montguió, i prevista en el Pla General Metropolità (PGM) de 1976. Això es deu a una sentència judicial ferma que obliga el consistori a fer el pagament, que passarà pel ple municipal d'aquest dilluns amb una modificació del pressupost d'aquest any.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que durant anys la gestió de les zones verdes del PGM de 1976 ha fallat i ha provocat que els ajuntaments s'hagin de fer càrrec d'elevades compensacions econòmiques.

Damià Calvet

Es deriva d'unes obligacions d'un planejament aprovat l'any 76 que va determinar l'existència d'un conjunt de zones verdes i de proteccions que s'havien d'obtenir per expropiació. Els propietaris tenen dret a demanar compensacions. Els ajuntaments no tenim més remei que fer-hi front.


Calvet ha afegit que fa temps que reclamen a la Generalitat i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona que s'impliquin econòmicament amb les expropiacions que han de fer les ciutats per ajustar-se al PGM.

Comissions informatives especials
El ple municipal proposarà la constitució de dues comissions informatives especials per avaluar i fer seguiment, per una banda, de l'adjudicació a Teyco d'una obra de Promusa, i de l'altra, de l'acord extrajudicial de 600.000 euros que l'Ajuntament lliurarà a uns veïns de la Costa Golf.

La primera petició arriba al ple a proposta de l'equip de govern, tot i que també es debatrà a partir d'unes mocions presentades per C's i la CUP. Calvet ha dit que la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, serà l'encarregada de presidir aquest grup, que tindrà un representant dels diversos grups polítics que representen l'Ajuntament.

La segona comissió neix a petició d'ERC-MES, estarà presidida pel membre del grup republicà Ferran Villaseñor i analitzarà la llicència d'una casa a la Costa Golf. Aquest permís va generar una denúncia dels veïns, que finalment s'ha resolt amb un pacte extrajudicial. Aquesta comissió ha de donar lloc a un informe que s'haurà d'avaluar públicament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.