ICV-EUiA vol que Sant Cugat s'oposi al TTIP entre la UE i els Estats Units


  • Comparteix:

La moció d'ICV-EUiA es debatrà al ple d'aquest mes

La moció d'ICV-EUiA es debatrà al ple d'aquest mes

ICV-EUiA proposarà al ple municipal que Sant Cugat es declari ciutat contrària a l'Acord Transatlàntic de Comerç i Inversions, el conegut popularment com TTIP. El mandat passat, els ecosocialistes ja van presentar sense èxit una moció similar contra aquest acord que negocien la Unió Europea i els Estats Units per crear la zona de lliure comerç més gran del món.

La moció demana que Sant Cugat se sumi a municipis com Colònia, Amsterdam, Barcelona i Brussel·les, que han mostrat l'oposició al possible acord entre la UE i els EUA.

El text que es portarà a debat lamenta la manca de transparència en les negociacions de l'acord i, sobretot, el risc que suposa per als drets laborals, els serveis públics i la democràcia. El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha assenyalat la necessitat que la ciutat es posicioni contra un tractat que amenaça la sobirania de les administracions.

Ramon Gutiérrez

Aquest acord és un atemptat a la sobirania local i les competències municipals. Per aquest motiu cal posicionar-s'hi en contra.


La moció també insta l'Ajuntament a comprometre's a promoure el debat públic i la recerca dels impactes que tindria el tractat a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.